Mirki co jakiś czas zamawiam banery reklamowe z prostymi napisami i mam do was pytanie do kogoś kto się zna:
otóz dostałem baner na którym kolor żółty nie jest jednolity tylko ma ziarno w postaci kropek czerwonych lub czarnych przez co wygląda tragicznie i kolor z bliska jest masakryczny i nie przypomina czystego żółtego tylko brudny żółty
napis nie ma ostrych krawędzi tylko jest delikatne przejście (rozmyte)
Poprzednie banery tego nie miały a zamawiałem już z 10-11 i pierwszy raz mi się coś takiego przytrafiło - nie znam się więc wole się zapytać może ktoś z mirków wie czy to jest ok
@xyz23 Na podstawie tych zdjec nie da sie dokladnie okreslic koloru... Na pewno nie bedzie widac tych czarnych punktow i nieostrosci fontu. A czy mam drukarnie - cos tam mam ☺ Pare drukareczek ☺
@adi__123: Ja byłem mega zadowolony, szczególnie jak w 2 drukarniach mi powiedzieli w tamym czasie że taki baner to koszt 100-200 zł tyle że to były stacjonarne i wymiar 1x1,5m wtedy chciałem.
Strona ich dalej jest aktywna.
Ten baner pewnie poleci na szybę bo coś muszę dać - większą stratą jest dla mnie brak tego niż jak jest rozmazany i wymienie na nowy jak zamówię w jakiejś lepszej firmie.
@bi-tek cokolwiek - przyzwoity baner kosztuje ok. 6 zl/m2, druk ok. 4 zl/m2, kazdy baner trzeba jeszcze zgrzac i zaoczkowac. Przy malych nakladach to sie slabo kalkuluje. Wg mnie granica oplacalnosci produkowania ladnych banerow to przedzial 25-30 zl... Po taniosci - baner 1,5 m2, druk 1 zl/m2 - tylko wtedy masz taki efekt jaki Ci sie nie podoba ☺
@adi__123: Tyle że mój baner nie był zgrzewany ani oczkowany - nie potrzebuje tego bo przyklejam je od wewnętrznej strony na szyby, ale fakt z twojego opisu wynika że praktycznie ten baner jest na granicy opłacalności i może nie tyle mi się nie podoba ale zaskoczony jestem że pierwszy raz tak słabo to wyszło, gdyby napisali że to jest "2 kategoria jakości" czy cokolwiek to bym nie truł im teraz
@bi-tek to jak chcesz ladnie i bez obrobki i wystarczylby Ci wymiar 105 cm (mam taki material na stanie) to pisz do mnie na prv. Ewentualnie moze inny material bym Ci zaproponowal.
@adi__123: Zobaczę co mi odpiszą, i jak to będzie wyglądało po powieszeniu, i odezwę się najwyżej. Materia chyba wystarczy podstawowy, bo to nie jest narażone praktycznie na żadne czynniki i wisi z reguły max 2 miesiące
maszyna którą drukujemy jest wielkoformatowa, typowo produkcyjna 3,2m do wydruków wielkoformatowych przez co nie jest aż tak precyzyjna jak maszyna 1m , przez co cena jest taka a nie inna, wiadomo by druk był jak na zdjęciu podesłanym m2 baneru zaczyna się od 25zł w górę maszyna lekko tusz pruszy co jest normalne, baner ogląda się z 1,5m i wtedy tego efektu nie widać, jest Pan
No wlasnie - produkcyjna. Czyli drukuje dosc szybko i tanio ale niestety w slabej jakosci. Musisz sam zdecydowac czy przebolejesz ten efekt czy bedziesz drukowal jeszcze raz ☺
@adi__123: Jadę to powiesić dopiero, ale w aukcji nie wspominali że cokolwiek tam bedzie niższej jakości itp, to mnie bardziej boli niż wydatek na nowy baner, taka uczciwość konsumencka - zrobimy Ci to za tą kase ale będzie w niższej jakości.
Na razie i tak nie mam nic innego dopowieszenia to muszę.
otóz dostałem baner na którym kolor żółty nie jest jednolity tylko ma ziarno w postaci kropek czerwonych lub czarnych przez co wygląda tragicznie i kolor z bliska jest masakryczny i nie przypomina czystego żółtego tylko brudny żółty
napis nie ma ostrych krawędzi tylko jest delikatne przejście (rozmyte)
Poprzednie banery tego nie miały a zamawiałem już z 10-11 i pierwszy raz mi się coś takiego przytrafiło - nie znam się więc wole się zapytać może ktoś z mirków wie czy to jest ok
Po lewej w ciapki po prawej ok
#druk #drukarki #wydrukowane #pytanie #pytaniedoeksperta #drukarnia
Strona ich dalej jest aktywna.
Ten baner pewnie poleci na szybę bo coś muszę dać - większą stratą jest dla mnie brak tego niż jak jest rozmazany i wymienie na nowy jak zamówię w jakiejś lepszej firmie.
Da
Na razie i tak nie mam nic innego dopowieszenia to muszę.