Wpis z mikrobloga

Jakiś czas temu robiłem #pokazauto a konkretnie #bmw #e46 #coupe

Oddałem wczoraj do warsztatu serwisującego tylko i wyłącznie bmw z listą rzeczy które, w ciągu miesiąca eksploatacji zauważyłem.

Pełna weryfikacja i wycena poniżej (ściana tekstu):

Wszystko wyszło 10 000 zł !!!! przy samochodzie kupionym za 13 500 zł z 2000 roku

#zalesie #motoryzacja #samochody #mechanikasamochodowa

PiczaBociana - Jakiś czas temu robiłem #pokazauto a konkretnie #bmw #e46 #coupe 

...

źródło: comment_IGCTgPDIeRBhVt7NHIolLQIg0yCvftTM.jpg

Pobierz
  • 92
Korzystam z fachowca ktory robi wylacznie bmw, w wołominie. Jezdze do niego z e38 99r od dwoch lat i nie zamierzam zmienic ani marki ani mechanika. Moge Ci podeslac kontakt
@PiczaBociana: Niestety zostałeś wydymany, i na kosztach części, i na robociźnie. Jeśli jesteś z Wawy lub okolic to daj znać, polecę Ci dobre miejsce, gdzie zrobisz to wszystko za max 2/3 tej ceny.
@PiczaBociana: Powiem szczerze, że jestem pod wrażeniem jak szczegółowo sprawdzili stan techniczny.
Wielu z tych rzeczy nie musisz wcale robić, większość gdzie indziej zrobisz dużo taniej (co już inni napisali), ale trzeba przyznać jedno - to porządny warsztat i dzięki temu naprawdę wiesz co masz w aucie, ładnie przetrzepali.
Jak chcesz robić, to rób gdzie indziej.
A skąd takie ceny u nich? Dobry warsztat, to drogo się cenią, proste - jak
o #!$%@?, czyli serio są ludzie którzy są wstanie wydać 23k na 17 letniego gruza.

@ErikSkurveson: Pomijając że mówisz o cenie auta+naprawy, to Ci powiem że ładne zadbane 17-letnie BMW 3 Coupe kosztuje dużo więcej niż 23k zł. Raczej bliżej 30k zł za samo auto i nie jest to przesadzona cena, tylko tyle są warte. Zadbane.
@PiczaBociana: Bardzo ładnie Ci przetrzepali samochód, widać że dobry warsztat. Ceny niektóre faktycznie za wysokie, ale np wymiana odmy 80zł, to dawałbym w ciemno. Inny mechanik spokojnie z 2razy tyle Cie skasuje. Roboty przy tym jest sporo, sam robilem ostatnio to 4h i milion #!$%@? poleciało :) Przeprowadzenie wszystkich przewodów odmy, odpięcie itp ...
Uszczelnienie podstawy filtra oleju też spoko cena.
Maglownica- realnie 800zł za dobrą regeneracje, robiłem u siebie. Na
@kipowrot: droga na Chyliczki z Piaseczna, 250zł

@Jokker: @bm31: Odme i uszczelnienie filtra między innymi robie u nich, tuleje dyfra i olej dyfra. Daje się przyciąć na płynie chłodniczym, ale po prostu chce to zrobić jak najszybciej, jak i hamulcowy i wspomagania. Reszte będę robić gdzie indziej.

Co do sprawdzenia, dałem im zapisaną całą kartkę A5 wszystkiego co chce żeby sprawdzili. Rzeczy takie jak stukanie w dyfrze itd. Połowę
@xspeditor: a ja uważam, że przejęcie przez Forda jest jak najbardziej zajebistym pomysłem. Volvo otrzymało fenomenalny układ jezdny. Nie mam problemów z erekcją, żeby musieć się patrzeć na znaczek na masce. Jak masz problem, skontaktuj się z lekarzem.