Wpis z mikrobloga

Jakiś czas temu robiłem #pokazauto a konkretnie #bmw #e46 #coupe

Oddałem wczoraj do warsztatu serwisującego tylko i wyłącznie bmw z listą rzeczy które, w ciągu miesiąca eksploatacji zauważyłem.

Pełna weryfikacja i wycena poniżej (ściana tekstu):

Wszystko wyszło 10 000 zł !!!! przy samochodzie kupionym za 13 500 zł z 2000 roku

#zalesie #motoryzacja #samochody #mechanikasamochodowa

PiczaBociana - Jakiś czas temu robiłem #pokazauto a konkretnie #bmw #e46 #coupe 

...

źródło: comment_IGCTgPDIeRBhVt7NHIolLQIg0yCvftTM.jpg

Pobierz
  • 92
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PiczaBociana: Ciesz się że mieszkasz w Polsce gdzie robocizna jest dość tania. Mi w tym tygodniu padła półoś w moim e46 i stało się to na środku ruchliwej ulicy więc auto poszło na lawetę i do warszatatu (myślałem wtedy że to coś ze skrzynią biegów), tam koleś zdiagnozował półoś i zaśpiewał $800 za wymianę plus części plus $60 za diagnozę...
  • Odpowiedz
@PiczaBociana bardzo szczegółowa diagnoza. Ciekawe ile z tych rzeczy jest naciąganych. Magiel kupiłem do swojej w auto rege z nową listwa i drążkami za 500 zł ;).

Odmę wymienia się z przewodami. Komplet febi około 350 zł. Tania u nich wymiana ja sie j-----m pół dnia z tym sam.

Ogólnie te auta mało kto serwisuje. Ja w swojej 2.8 touring zrobiłem już prawie wszystko i teraz to z--------a jak należy.
  • Odpowiedz
@PiczaBociana: "silownik podnoszenia szyby" - nie chce mi sie tego czytać całego ,ale daloby sie to wszystko zrobić za 5000zl. Z silownikiem podnoszenia szyby jest tak ,ze jest zafajdany i nadaje sie to przeczyszczenia , pewna część tych usterek jest do zrobienia samemu.
  • Odpowiedz