Aktywne Wpisy

Aureolus +48
Wraz z partnerką mamy syna, który w listopadzie będzie kończył roczek. Od kilku dni jest awantura, bo powiedziałem, że będziemy na roczek nacinali mu jezusowe piętki. Na początku myślała, że żartuję, ale potem zdjąłem skarpetki i pokazałem jej na moich piętach krzyżyki, które miałem zrobione na swój roczek. To jest stary kaszubski zwyczaj. Chyba w innych częściach polski też się go jeszcze kultywuje? Powiedziała, że jestem nienormalny i nie odzywa się do

ChlopoRobotnik2137 +680
Oho przyszlo polecnie z samej gory od pana Tuska
Je suis @mickpl
#tusk #nieruchomosci #kredytnastart #kredythipoteczny
Je suis @mickpl
#tusk #nieruchomosci #kredytnastart #kredythipoteczny
źródło: image
Pobierz

Mógłby ktoś zerknąć czy testy są napisane poprawnie pod względem jakości kodu? Zastawiam się przede wszystkim czy poprawne jest deklarowanie mocków na początku każdego testu czy może lepiej byłoby przenieść to do osobnej metody.
https://pastebin.com/1TR3XewB
Nie powinno być tak, że każdy test zaczyna się od 4 takich samych linijek. Metoda, a może nawet zrobić jakiś SetUp (coś co samo wykona się przed każdym testem) i trzymać w polach (ale niektórzy twierdzą, że to zła praktyka). Poza tym nie powinieneś praktycznie nigdy rzucać Exception - powinieneś stworzyć własną klasę. Po pierwsze dlatego, że jak będziesz łapać wyjątek to Exception złapie wszystko - nawet to czego
Tzn. akurat w tym przypadku można by stworzyć oddzielną metodę, bo te mocki nic nie robią.
Ale generalnie uważam, że w testach lepiej się powtórzyć i wypisać wszystkie dane na początku, żeby wiedzieć, jaki dokładnie przypadek sprawdzasz.