Wpis z mikrobloga

Pytania do użytkowników one plus 5t (widzę, że cieszy się sporym powodzeniem na wykopie):
- czy rzeczywiście przerywa audio na bt? (na xda widziałem taką opinie),
- czy testowaliście ładowanie zwykłą ładowarką (2a/qc/usbc pd)? Telefon nie nagrzewa się zbytnio? Sprawdziliście może ile prądu potrafi pobrać z niedashowej ładowarki?
- jak wg Was z dpi ekranu? Nie wiem, czy przesiadka z 565 na 400 dpi nie będzie powodowała kłucia w oczy pixelami (mam dość wyczulony wzrok na takie sprawy), choć z drugiej strony mniej to obciąża soc i sot lepiej wypada.

Myślicie, że warto przesiadać się z htc 10? Męczy mnie słaba bateria (2-3h sot i kilkanaście h to max) i brak aktualizacji od htc.
#oneplus
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@szymko1995 Nie miałem Oneplusa ale używałem Xiaomi Mi Mixa 2. Miał 403ppi i jest to rozdzielczości absolutnie wystarczająca. Piksele są niedostrzegalne, obraz ostry jak żyleta. Przy VR pewnie będzie różnica (a przynajmniej tak w internecie piszą), ale jak się obejdziesz bez tego to powinieneś być zadowolony.
  • Odpowiedz
@HDMI: Dzięki, więc zostaje kwestia ładowania i bt. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Swoją drogą na moto g1/3 i nexusie 5x miałem problemy z audio (zacinanie co chwilę etc) po bt, na 10-tce na tym samym sprzęcie zero problemów. Wolałbym mimo wszystko wydając 2 klocki na smartfona obyć się bez tych problemów. O ile jakiś dobry Mireczek sprawdzi i potwierdzi.
  • Odpowiedz
  • 1
@szymko1995 Zaintrygowałeś mnie trochę tym przegrywaniem audio po bt. Też planuje 5t zamówić i trochę się cykam jak to będzie ze sluchawkami bezprzewodowymi. :D
  • Odpowiedz
@HDMI: @szymko1995: Zaciekawiło mnie co piszesz o tym BT i przetestowałem rano. Grałem muzykę z TIDAL na słuchawkach i w samochodzie przez BT, w sumie ok 1h. Żadnych problemów nie zauważyłem.
  • Odpowiedz
@szymko1995: Testowałem normalną ładowarką i ładuje normalnie tylko oczywiście dużo wolniej niż dashem. Nie testowałem jeszcze w samochodzie
DPI jest ok, ja się przesiadałem co prawda z P9 gdzie było 423 i nie odczuwam różnicy. Ekran OP5t to żyleta, piękny amoled, nie widać pentile ni cholery. Wiadomo że samsung s8 czy note 8 mają lepszy, ale bez przesady. Kwestie baterii też tu wchodzą w grę. To będzie widać przy VR
  • Odpowiedz
@szymko1995: @AllOver: @rdy: Roidmi 3S bez problemu ze Spotify po BT działa, żadnych problemów. Ładuje dłużej ale znośnie w 10-15 minut podładowałem Roidmi z 87 na 93%. Oczywiście na włączonej muzyce przez BT, włączonym ekranie i odpalony Yanosiku.
  • Odpowiedz
@HDMI: Chyba zainwestowałbym już w 8gb, różnica niezbyt duża, oczywiście ze zniżką studencką.
Do tego karbonowy bumper (drogie cholerstwo, ale po uwaleniu lg g3 na tym nie oszczędzam), więc razem ~530 euro (2230zł revolutem). Niestety nie widzę mojego ulubionego diztronica w produkcji dla 5t.
+ flexiglass od 3mk z montażem miłej Pani w salonie.

@HDMI: @rdy: @manix93: @AllOver: Jeszcze zapytam jak U
  • Odpowiedz