Wpis z mikrobloga

spotkałam się wczoraj z koleżankami z liceum, z którymi się widzę raz na rok. i na każdym poprzednim spotkaniu gadały o zaręczynach i ślubach i o tym, że chcą mieć na przykład okrągłe stoły na weselu. no i pierwsze co to jedna pokazuje pierścionek i ja się cieszę ofc, bo lubię ją i lubię kupować nowe sukienki, ale potem gadały tylko o tym i o swoich facetach i może to by było spoko, gdybym ich w ogóle znała, ale nie znam. jedyne o co mnie zapytały to czy się z kimś spotykam i potem takie "no nie martw się, znajdziesz sobie kogoś". i na koniec mówią, że musimy się koniecznie spotkać, a ja przytaknęłam, że oczywiście jak najprędzej, ale pomyślałam sobie, że szybciej to wolę umrzeć w sumie. no bo kurczę, co to ma być, nawet nie zainteresowały się co u mojego kota ehhhhh #gownowpis #zalesie
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

zadziwiające jak kobiety się cieszą ze ślubu widać że to facetom nie na rękę i ustawia jedynie kobiety zanim zdążą sie zestarzeć i zbrzydniec bo często wygląd to jedyne co mają do zaoferowania

@niko444: jakby mu to było nie na rękę to by się nie oświadczył
  • Odpowiedz
@niko444: W młodym wieku często robi się takie głupstwa, bo myśli się, że to miłość na całe życie (wiem jak to brzmi ale myślę, że warto poczekać), obydwoje nie chcą zwlekać to i biorą ślub. Nie wiem skąd bierzecie te bzdury, że wyłącznie mężczyźni po latach widzą, że było to szybkie i nieprzemyślane, czego teraz żałują ale to... bzdury :) Przypominam, że mamy XXI wiek, nikt nikogo do małżeństwa nie
  • Odpowiedz
  • 4
@kwasnydeszcz Boże u mnie jest to samo, lvl 23 a wszyscy tyko ślub ślub ślub xD jak mowie ze ja bym najbardziej chciała taki kameralny ślub my i świadkowie to szok i niedowierzanie xD
  • Odpowiedz
@kwasnydeszcz: zawsze myslalem ze kota maja kobiety co maja partnera, a nie maja dzieci i chca jakis substytut. A tu prosze, jestes wyjatkowa
( ͡° ͜ʖ ͡°) boje sie troche spytac co u Twojego kota i co z nim robisz, ale wolny kraj i nic mi do tego
  • Odpowiedz
@kwasnydeszcz: skoro i tak nie znacie swoich facetów. Trzeba było powiedzieć ze spotykasz się naraz z 3 facetami w formie fwb i nie potrzebujesz tego zmieniać bo zbyt zajmowaliby czas na budowanie twojej firmy.
  • Odpowiedz
@kwasnydeszcz: alez skad te wnioski ze oceniam? Kolezanka kiedys robila prace nt. par bez dzieci i zwierzat. Ludzkie instynkty - musimy kogos kochac: nie mamy dzieci - kupimy kota (nie wiem w zasadzie czemu kot, ale chyba kazde zwierze moze byc). Ot, natura ludzka. Pewnie sa jakies wyjatki, ale sam widze to po niektorych parach, albo dzieci, albo koty. Mozliwe ze dziala to tez dla osob ktore nie moga znalezc
  • Odpowiedz
@felixa Ja też mam lvl 23 i faktycznie nie ma rozmowy z rówieśniczymi parami, żeby nie pojawił się temat ślubu (jeśli nie własnego to czyjegoś). Męczące, bo dla mnie to nie jest jakieś wydarzenie warte ciągłego omawiania.
  • Odpowiedz
@aueeuoe: poważnie ? kurde podobne lvle a mimo wszystko u mnie każdy sie wzbrania i nikt nie chce o tym gadać ( ͡° ͜ʖ ͡°) mamy zupełnie inne towarzystwo. mało tego wielu ma już dzieci a ślubu niet ;D

• Odpowiedz