Wpis z mikrobloga

#ankieta #telefony #ios #android
Możesz uzasadnić swój wybór w komentarzach.

Który system jest według Ciebie lepszy?

• Android 50.8% (33)
  • iOS 49.2% (32)

Oddanych głosów: 65

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@drfloo: iOS tylko i wyłącznie dlatego, że najpopularniejsze telefony z androidem to gnioty typu sramsung, albo L(ubie)G(ówno), które wysyłałem po 3 razy do serwisu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@drfloo: iOS bo działa. Po włączeniu działa, po roku działa, po dwóch działa.
Działa mi, który używa telefonu do pracy.
Działa mojemu różowemu, który używa telefonu do instagrama, snapchata i pogaduszek.
Działa mojej Mamie, która potrafi jedynie zadzwonić i wysłać SMS i nic poza to.
Naszej trójce działa i ciągle działa tak samo. O androidzie się nie wypowiem bo wszyscy przecież wiedzą.
  • Odpowiedz
@drfloo: Wiadomo, że iOS ale w ankiecie wygra zawsze Android, bo jest więcej androidowców, którzy w jakiś sposób muszą sobie racjonalizować zakup słabego systemu do dziadowskich telefonów ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 0
@drfloo po 2 latach na ios powracam na androida i jest to system jak dla mnie na chwilę obecną dużo lepszy, lepiej się zarządza powiadomieniami, więcej skrótów typu szybkie przełączanie między aplikacjami, więcej możliwości konfiguracji typu ustawienie konkretnego dzwonka powiadomienia dla danej aplikacji itd. Według mnie IOS się przestał rozwijać, wręcz się cofa, jeszcze jakby był dostępny jailbreak to pół biedy, a tak to jest to system do robienia fotek na
  • Odpowiedz
@pieczywowewiadrze: Dobra, to masz jeden z moich poprzednich komentarzy gdzie wymieniłem co mi przeszkadza w iOS.
„@djocznik: Choćby brak możliwości instalacji aplikacji spoza sklepu - jak Apple postanowi nagle coś sobie usunąć ze sklepu to nic z tym nie zrobisz. Upośledzony ekran główny - plansza z wielkimi ikonami i tyle. Jeszcze bardziej upośledzone powiadomienia - brak grupowania (to jest najgorsze, ktoś pisze do mnie na Messengerze i każda wiadomość to
  • Odpowiedz
@drfloo: Android. Miałem iPhone'a SE przez 4 miesiące i stwierdziłem, że to nie dla mnie. iOS płynny i w ogóle, ale to przez dłuuugie animacje. Pierwsze co robię na Androidach to ustawiam skalowanie animacji na 0.5. Poza tym iOS ma tragiczny system powiadomień - owiadomienia nie są grupowane. Najbardziej brakowało mi jednak tak oczywistej rzeczy jak strzałeczki, które uzupełniają pole tekstowe bez "wywołania entera" w systemowych aplikacjach np. safari z
niexus - @drfloo: Android. Miałem iPhone'a SE przez 4 miesiące i stwierdziłem, że to ...

źródło: comment_XgygGMhlH83GsfouoTJORJyABvXgpmDt.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz