Wpis z mikrobloga

Mircy co to znaczy komplet pościeli? Jak ejst w schronisku komplet pościeli za 8 zł to to jest sama pościel? Bo ja chce brać swoją pościel xD tzn. poszewkę na kołdrę, na materac i na poduszkę, alen ie wiem czy oni dają poduszki i koce za darmo czy co

#gory #schronisko
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Miedziany_Brodacz Jak dla mnie "komplet pościeli" w schronisku to prześcieradło + kołdra i poduszka obleczone w poszewki. 8 zł to pewnie cena zawierająca w sobie wypożyczenie bebechów i pranie poszewek. Wypożyczenie samej kołdry i poduszki pewnie da się jakoś ugadać, ale to tylko j----e 8 zł, więc się nie kompromituj z własną pościelą, tylko zapłać albo weź śpiwór.
  • Odpowiedz
@Miedziany_Brodacz Może źle się wyraziłem, ale schroniska górskie raczej są nastawione na to, że albo korzystasz z ich udogodnień albo masz śpiwór. Nie spotkałem się z tym, żeby ktoś brał w góry własną poszewke na kołdrę i prześcieradło i sam też bym na to nie wpadł ;)
  • Odpowiedz
@Miedziany_Brodacz kolego bez problemu wejdziesz i powleczesz w swoje jak zapytaja mowisz ze masz wlasny śpiwór wchodzisz do pokoju i na kazdym koju jest posciel - powlekasz poszewka i z glowy przy czym to nie ma sensu bo poszewka na posciel i przescieradlo to wiecej niz spiwor xD no i 8 zeta.... bez przesady
  • Odpowiedz