Aktywne Wpisy
takiMirek29 +6
Warto #!$%@?ć za kasą kosztem braku czasu wolnego? Ile można tak wytrzymać? Ktoś zjechał psychicznie po dłuższym czasie intensywnej pracy i teraz żałuje? Albo ktoś robil OE i nie siadły mu godziny pracy i z czasem się wypalił?
Skąd się bierze taka chęć do szybkiego dorobienia się po trupach?
30lvl here
#programista15k #pracait #pracbaza
Skąd się bierze taka chęć do szybkiego dorobienia się po trupach?
30lvl here
#programista15k #pracait #pracbaza
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Natchnienie: "https://www.wykop.pl/link/4046997/mrozone-ryby-staly-w-cieple-w-biedronce-obsluga-nie-znala-polskiego/"
Pamiętam jak jeszcze niedawno słyszałem takie argumenty tylko wtedy cała społeczność wykopu strasznie się oburzała. Jednak coś się w między czasie zmieniło, znaczy się teraz to nie my jesteśmy problemem teraz my mamy problem.
Wiecie o co chodzi? O polską emigrację. "Polacy zaberajo nam pace" mówi pewien angielski hydraulik. Wykop: "nie prawdo, wy leniwe #!$%@?, nikt nie chce u was pracować (wstaw:ciąg jakiś bluzgów, inne debilizmy(zawsze aktualne porównanie do Hitlera)).
[1]Teraz mamy analogiczny problem. Kto z was chce pracować w Biedronce? Ja nie chcę, nie jest to nawet kwestia zarobków raczej prestiżu tej pracy (jest też strasznie nudna).
[2]Oczywiście, że możemy narzekać, budować ksenofobiczne społeczeństwo, zamknąć granicę, nawet wprowadzić obowiązkowe kusy języka polskiego, jednak nie przyniesie to pożądanych zmian.
Chciałem tylko zauważyć hipokryzję i tak tl;tr.
[1][2] jeśli kogoś zainteresuje mogę rozwinąć wypowiedź i podać jakieś argumenty ale jeśli sam tego nie potrafisz to pewnie i tak nie zrozumiesz wytłumaczenia. Zrobisz światu przysługę jeśli sam pomyślisz i poszukasz jakiejś literatury w tym temacie(o dziwo problem imigracji jest całkiem dobrze opisany, być może dlatego, że USA ma z tym problem od dawna, historia Rzymu też wydaje się być pomocna).