Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +330
bibi__ +131
Jako iż jestem już posiadaczką afly, szczęśliwa czy nie to się okaże za jakiś czas XD to chcę się pochwalić moją kobyłką (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
Piotr Andrusieczko (ur. 1971, ukr. Петро Андрусечко)
Pochodzi z rodziny ukraińskiej. Jego rodzice zostali przesiedleni do Koszalina w czasie akcji „Wisła”.
Od 2013 relacjonuje dla polskich mediów wydarzenia na Ukrainie: na Majdanie w Kijowie, na Krymie oraz w Donbasie. Współpracował z TVP, TVN24 Biznes i Świat, Tok FM i Polskim Radiem. Od kwietnia 2014 jest współpracownikiem „Gazety Wyborczej. https://pl.wikipedia.org/wiki/Piotr_Andrusieczko
https://www.tvn24.pl/magazyn-tvn24/straszenie-ukraincow-tylko-zaogni-konflikt-zly-moment-zla-forma,125,2245
#ukraina #polska
A co ma tu do tego wolność
A to przepraszam, nie wiedziałem. Myślałem, że on jest tylko dziennikarzem i napisał artykuł na aktualny temat. Słyszałem, że dziennikarze czasem tak
@manekin: Rosjanin z Donbasu, z ukraińskim obywatelstwem powiązany rodzinnie z separatystami może pouczać Ukraińców w ukraińskiej telewizji jak mają sobie układać stosunki z Rosją?
Kresowanie to
Bo uchodzi w polskiej telewizji za polskiego dziennikarza dającego rady niby rodakom. Tymczasem jest Ukraińcem zaangażowanym w sprawy Ukrainy. Tu zachodzi ewidentna sprzeczność interesów. Po której według ciebie on jest stronie? Bo strony są dwie i jak widzimy są
@oydamoydam:
Chcesz jakoś ten zakaz usankcjonowac? Np. zakaz wypowiadania dla mediów? Jak to
Widzę to tak, że mogę sobie o tym napisać na wykopie. To nie ja robię problem, ja nie mam chęci do tego by pouczać Ukraińców w ich telewizji jak powinni sobie układać stosunki z Polakami. Andrusieczko za to robi za polskiego eksperta. Ciekawe dlaczego ma to takie parcie? Jak dla mnie jest to
@oydamoydam: Kilka tygodni temu już pisałem z Toba o tych polskiego pochodzenia na Ukrainie i wspomniałem, ze o jednym dowiedziałem się, że ma polskie pochodzenie z internetu bo o tym nie wspomnieli Bilnożko też najczesciej wypowiada się jako wykładowca i nie pisza o jego polskich korzeniach.
@szurszur: Napisałem. Podałem przykład Janukowicza i jego stosunku do Polaków. To jest dowód.
A to co ty napisałeś to jest... bez sensu.
Bo jego stosunek był taki, że skierował Ukraine do Rosji co było uderzeniem w interes Polski. To niby propolskosc?
Co do tego są różne
To już insza inszość. Janukowicz był władcą, i jak każdy władca chciał być najsilniejszy. Działał jedynie w swoim interesie i poszukiwał siły. I tej siły nie było w Unii, ani w Polsce. O politykach i poszukiwaniu przez nich siły mówił w ostatnim wykładzie Bartosiak, na którego się przecież powołujesz w tej dyskusji. Nie uważałeś na wykładzie?
@oydamoydam: A
Jedno wynikało z pochodzenia, a inne z interesów. Z polskiego pochodzenia wynikała chęć propolskiego ułożenia się z trudną historią. Ale interesy wolał robić gdzie indziej, i wynikało to