Aktywne Wpisy

Linnior88 +25
Z cyklu : filmy do których bym już nie podeszła drugi raz bo mi zryły psyche , a wy macie jakieś ? Szukam filmu po którym można się zalewac łzami (mogą być filmy o miłości albo poprostu jakieś bardzo smutne )
#film
#film
źródło: temp_file4719741167667821425
Pobierz
annlupin +3
ej jakie znacie muzyczki horrorowe takie

Nie ma propert. Właściwości. Jest za to wszędzie używane coś takiego jak poniżej. Nie chodzi nawet o pisanie tego bo może pomóc snippet ale czytanie i rozmiar klas.
JAVA:
private String name;
public String getName() { return this.name; }
public void setName(String name) { this.name = name; }
C#:
private string Name { get; set; }
#java #programowanie #csharp
@IzraelJuzNieFrunie: o to to!
@podubin: Otóż absolutnie nie zostały. Ktoś coś tam odpisał nie znaczy, że z sensem. No i zabawne, że są tak niepotrzebne, że w Javie są biblioteki, które takie funkcjonalności dodają a po wątkach na stackoverflow ludzie piszą jak to im tego w Javie brakuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@DylematyMoralne: no popatrz ja się nie spotkałem. xD wolę wygenerować sobie automatycznie te gettery i settery, co zajmuje parę sekund, a w zamian mieć lepszą skalowalność i mniejsze zużycie ramu przez gc. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
http://blog.joda.org/2014/11/no-properties-in-java-language.html
No i oczywiście komentarze do bloga:
Poza tym StringUtils to zewnętrzna biblioteka. Przykre, że do tak bazowej operacji używa się zewnętrznej biblioteki. A i tak z tego co widzę większość używa konstrukcji w stylu:
if(str != null && !str.isEmpty())
Straszna bieda.
Wyższość C# jest taka, że ktoś wchodząc do C# ma 90% potrzebnych operacji w klasie String do operacji na tekście. A
@DylematyMoralne: pozwolisz ze sie nie zgodze, ponownie - z semantycznego punktu widzenia to nie ma znaczenia czy napiszesz getter czy property, pod spodem kompiluje sie do identycznej postaci
Nigdy nie rozumialem programistow ktorzy maja problem.z rozczytaniem poprawnie napisanej rzeczy, ktora akurat nie jest po ich guscie. Zamiast rozmawiac o semantyce, to
attr_accessor :nameew. tylko do odczytu attr_reader i tylko do zapisu attr_writer . Kocham ruby :3 chyba najbardziej obiektowy język