Wpis z mikrobloga

-------------------------------------------------- #stheira --------------------------------------------------

Dzisiejszy tekst krótki, ale jako że brak mi atencji, postanowiłem wrzucić krótki jak na moje standardy post z #cosplay pierwszej wersji bardzo ważnej postaci w historii Stheiry - Mędrca. Na zdjęciu widoczna jest także młoda i piękna towarzyszka naszego bohatera, którą uratował z wojsk Legionu podczas najazdu. W komentarzu zbliżenie na Mędrca, z widocznymi magicznymi symbolami na jego lasce.

-------------------------------------------- Poprzednie posty -------------------------------------------

Wstęp - czyli co to k#@#a jest
Stworzenie świata
Stworzenie Ras Kontynentu
Wstęp do sytuacji geopolitycznej

------------------------------------------------ Wołam -----------------------------------------------------

Osoby plusujące ostatni wpis:
@MycroftHolmes, @SpaceMonkey, @Lisaros, @orfan, @wielooczek, @JohnMarkII, @jast, @huzarius, @paprok

----------------------------------------- Historia Mędrca cz.1 -------------------------------------------

Jak wspominałem we wcześniejszym poście, w historii świata miał miejsce najazd Legionu - wojsk z maniejszego kontynetu, na którym żyły bardzo wojownicze ludy. Jednak jak do tego doszło, że społeczeństwa tak mocno skupione na swoich problemach i odseparowane od siebie oceanem dowiedziały się o swoim istnieniu? Odpowiedzią jest postać przedstawiona na zdjęciu.
W młodzieńczym wieku Gueben - obywatel z prowincji Hlofirsz zmuszony został przez okupantów do odbycia podróży mającej na celu podbicie potencjalnych wysp zachodnich. Niestety (lub stety) okręt uległ roztrzaskaniu, a nasz bohater cudem uszedł z życiem. Fale (lub inna Moc) przygnały go na Kontynent, gdzie odnalazła go młoda Arryjka. W tym momencie rozpoczęła się podróż młodzieńca po Kontynencie.
Przez cały okres tułaczki Gueben (którego imię zostało zmiękczone przez ludy zamieszkujące Kontynent i nabrało brzmienia "Heijben") był ścigany przez oddział Zehirów, a więc nie mógł nigdzie zatrzymać się na dłużej ze względu na ogromną liczbę szpiegów i potężną moc oddziału. W okresie 30 lat przebył on cały znany Kontynent, a dzięki swojej tułaczce zdobył ogromną wiedzę co pozwoliło mu osiągnąć niesamowity poziom Świadomości. Nie było trzeba długo czekać i wśród wielu ludów pojawiły się pogłosy o wędrującym i nauczającym Mędrcu. Z oczywistych względów Zehirowanie nie byli zadowoleni z historii docierających do nich opiewających obce, wojownicze Imperia. Jednakże pospólstwo zostało zainspirowane i ujrzało świat zupełnie z innej strony, a to wystarczyło aby wzbudzić pierwszą i ostatnią w historii Kontynentu falę buntów jakże pacyfistycznych narodów.
Ten czas niespotykanego dotychczas chaosu trwał niespełna kilka lat po czym został krwawo uciszony przez Zehirów (co jest niesamowite biorąc pod uwagę populację oprawców, której wielkość to ok 1000 osobników z niewielkim wsparciem Najwyższych Rodów). W tym czasie Mędrzec mógł odsapnąć, ponieważ prześladowcy skupili się uciszeniu społeczeństw. Nasz bohater zdając sobie sprawę ze swojej sytuacji postawił wszystko na jedną szalę i udał się do Najwyższego Wodza Arrów (jak się okazało był to ojciec kobiety z początku historii) i dogadał się z nim doprowadzając do śmierci ponad połowy populacji Legionu, ale także długofalowego upadku Kontynenty...
CDN...

-------------------------------------------- Dodatkowe tagi --------------------------------------------

#conworld #fantasy #rpg #zainteresowania #pokazmorde #pokazrozowegopaska #niewiemjaktootagowac
Heibonna - -------------------------------------------------- #stheira --------------...

źródło: comment_guQBUHPzLQ279tFsnWZE1ttsrJxLTpJB.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach