Wpis z mikrobloga

tl;dr jak domagasz się dowodów w przypadku oskarżenia o gwałt czy molestowanie, bo nie chcesz wierzyć komuś na słowo, to jesteś mizoginem, nienawidzisz kobiet i z pewnością popierasz gwałciciela.

Tak przynajmniej wynika z komentarzy pod jednym z największych zbiorowisk feministek na Facebooku. Warto też zwrócić uwagę, że administracja popiera te słowa i postuluje zniesienie domniemania niewinności w przypadku oskarżenia o gwałt.

Najwidoczniej prawdziwy feminista i sojusznik kobiet wsadzałby do więzienia każdego kogo wskaże palcem dowolna kobieta, a jak ci się to nie podoba, to najwyraźniej nie dorosłeś do nowoczesności i europejskich standardów.

#rakcontent #rakinstant #feminizm #bekazlewactwa #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski #rozowepaski
Pobierz L.....i - tl;dr jak domagasz się dowodów w przypadku oskarżenia o gwałt czy molestowa...
źródło: comment_cYzAGjscUTb73MKnpm6VAbeaY7ALwFM3.jpg
  • 24
Każdy kto ma inne zdanie niż one w tych kwestiach, jest zacofanym szowinistą, białym hetero, ze wsi, z brzuchem, 55 letnim katolem i mizoginem. W ogóle wchodzę na tamtą stronę od pewnego czasu dla beki, dobra rozrywka ze znajomymi (towarzystwo damsko/męskie, żeby nie było). Polecam też "Te myśli" , "Pokolenie Ikea", "Słowem w Sedno" i "Bezlitosne Kobiety". Ale radzę dawkować ostrożnie.
@Bazarnia: No ja wolałbym dawkować, bo nawet jeśli 95% tych postów jest dla beki, to krew się gotuje że pozostałe 5% serio tak myśli. To jest powód dla którego nie mam telewizora w domu, nie czytam wiadomości, na Wykopie czytał głownie mirko gdyż mimo zarzutek i tak jest mniejszy % manipulacji - by się nie denerwować... uff przepraszam, ale na samą myśl muszę iść do kibla i się zesrać z wrażenia
Ale z drugiej strony jak taka kobieta miałaby udowodnić molestowanie? Miałaby sobie zamontować kamerkę na pupie?

@alejandra15: Nie myl molestowania z gwałtem, bo dziś molestowaniem nazywa się opowiedzenie kawału o blondynce, a mieszanie tych spraw obniża powagę gwałtu.

Na głupie kawały, czy idiotyczne teksty jest dyktafon, a poważniejsze rzeczy policja może udowodnić, tylko trzeba iść do niej jak najszybciej, a nie jak te lewicowa dziennikarka, dwa lata po rzekomym gwałcie.

Bo
@Lawrence_z_Arabii: nie mylę gwałtu z molestowaniem. I zgwałcenie akurat można w bardzo prosty sposób udowodnić. O ile się zgłosi do lekarza (co powinna oczywiście zrobić każda zgwałcona kobieta, dla swojego dobra i zdrowia).

Gorzej z molestowaniem (żeby nie było, puszczenie kobietę pierwszą w drzwiach i opowiadanie kawałów o blondynkach to NIE JEST molestowanie).
@Lawrence_z_Arabii: generalnie nie powinno być tak, że w sytuacjach "słowo przeciwko słowu" od razu i bezapelacyjnie wierzy się kobiecie (ofierze), bo właśnie to otwiera furtkę do nadużyć i zwykłego oczerniania.
Ale z drugiej strony ciarki przechodzą na myśl, że mogłaby się zdarzyć taka sytuacja, że ja byłabym ofiarą, a sąd by mi nie uwierzył.
generalnie nie powinno być tak, że w sytuacjach "słowo przeciwko słowu" od razu i bezapelacyjnie wierzy się kobiecie (ofierze), bo właśnie to otwiera furtkę do nadużyć i zwykłego oczerniania.

@alejandra15: Nie powinno się wierzyć nikomu na słowo, ale oczywiście powinno się dobrze badać każde zgłoszenie.

Moim zdaniem mogłoby być tak, że jak kobieta zgłosi, że jest molestowana, to policja pomaga jej zdobyć dowody, tj. udostępnia sprzęt i asekuruje, gdy ona pójdzie
W jednej kwestii mają rację - zeznania ofiary są tak samo wiarygodnym dowodem jak każdy inny.

@Marbarella: najpierw niech ofiara udowodni, że jest ofiarą. Chyba, że chcesz iść do więzienia tylko dlatego, że ktoś powie, że go zgwałciłaś.

@jaqubte:

Typ ma napisane na profilowym, że wspiera kobiety, ale jak widać powstrzymanie się od linczu w sytuacji gdy nie ma dowodów.
@Marbarella: jestem za karaniem na podstawie zeznań, o ile za fałszywe zeznania będzie groziła identyczna kara, jaka grozi za wskazane przestępstwo, wliczając w to odszkodowanie dla ofiary fałszywych zeznań
Ale z drugiej strony jak taka kobieta miałaby udowodnić molestowanie? Miałaby sobie zamontować kamerkę na pupie?

@alejandra15: ostatnio 1 babeczka oskarżyła posła Jakubiaka że ją molestował w studiu telewizyjnym, dowodem w takim wypadku mogłoby być na przykład nagranie ze studia, albo relacja jakiegoś świadka
@Lawrence_z_Arabii: Misiu, zeznania są dowodem w każdym postępowaniu, zarówno o gwałt, jak i o kradzież. Od oceny wiarygodności tych zeznań jest sąd. Jeśli chcesz oskarżyć mnie o kradzież, śmiało możesz iść na policję i podać gdzie, kiedy, co, komu, po co i jak ukradłam. A, i jeszcze kim jestem. Jako świadek lub ofiara na pewno masz te wszystkie informacje. Powodzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@xar73782: Też