Wpis z mikrobloga

#csharp #dotnet #programowanie #naukaprogramowania

Mirki, jaka może być przyczyna tego że aplikacja nie działa w staging/production environmencie? W development wszystko mi działa jak trzeba, ale jak zmienię to nie chce, pojawia się biały ekran i elo.

Nie ma znaczenia czy chcę to otwierać w http czy nie, po prostu nie działa. Ani z poziomu debugowania, ani z chmury, nigdzie. W developmencie wszystko działa.

Wiem że to trochę wróżenie z fusów ale próbowałem sam znaleźć rozwiązanie i zmarnowałem sporo czasu a odpowiedzi nie ma, więc nakierujcie mnie co może być źle, mogę powrzucać fragmenty kodu tylko napiszcie mi jakie.

Aplikacja w ASP.NET Core 1.1, dawno ją pisałem, dałem sobie spokój ale mimo wszystko chciałbym wiedzieć co jest z nią nie tak.

W staging mam error 500, w production wyskakuje mi Ta witryna jest nieosiągalna

Serwer localhost odrzucił połączenie.
Wypróbuj te rozwiązania:
Sprawdź połączenie
Sprawdź serwer proxy i zaporę sieciową
ERRCONNECTIONREFUSED
  • 8
@trustME: nie, napisałem że jak mam ustawiony environment na development to mi działa, ale jak zmienię go na staging/production to nie działa. Skoro mi nie działa w VS to raczej nie będzie działać nigdzie indziej, czy się mylę?
@trustME: nic mi nie wyskakuje ponadto co napisałem - w przeglądarce czysto, nie wskazuje na żadne błędy w kodzie, w VS tak samo, po prostu nie działa bo nie działa :|

na marginesie dodam że zaczynałem wtedy naukę asp.net core więc robiłem to z tutoriala, kod jest 1:1 i facetowi z tutka działa a mi nie xD

o jakie logi chodzi, bo nie znalazłem dosłownie nic wartego wrzucenia tutaj (jestem newbie