Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mirki, mam problem natury moralno-etycznej.

Jestem na stażu w pewnej firmie. Wysoce prawdopodobne jest również to, że po skończeniu stażu dostanę propozycję pracy tamże.
Kilka dni temu na #tinder poznałem bardzo ładną i sympatyczną dziewczynę. Przeszliśmy na FB i okazało się, że mamy wspólnych znajomych. Od razu wyszło na jaw, że mój kolega z pracy (znam go ledwie 1.5 miesiąca) to jej były facet. Rozstali się jakiś czas temu, przyczyny nie znam, ale ponoć rozstanie było nieprzyjemne. Ja ewidentnie dziewczynie się podobam i ona jest bardzo zainteresowana dalszą znajomością. I tu mam problem: z jednej strony dziewczyna super, na duży plus zasługuje fakt, że ona od razu powiedziała mi prawdę (nie owijała nic w bawełnę, była szczera) i prosiła żebym jej nie skreślał od razu. Z drugiej strony to była dziewczyna kolegi z pracy. Jeżeli zdecydowałbym się na rozwijanie znajomości to jestem pewien że szybko ten fakt wyszedłby na jaw.
Co robić? Olać laskę, czy jednak rozwijać znajomość - w końcu to tylko kolega z pracy, żaden przyjaciel, na dobrą sprawę (wychodzę już mocno w przyszłość) mógłbym odmówić pracy w tej firmie i wtedy już zapewne nigdy bym go nie spotkał. No ale w momencie gdyby ta tajemnica wyszła na jaw to atmosfera w pracy raczej byłaby niefajna.
#zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
  • 15