Wpis z mikrobloga

@DeXteR25: chyba rynek pracownika występuje i brakuje kierowców C+E :D więc właściciel TransJanuszPol sp. j. w Pcimiu Dolnym ma problem z znalezieniem pracownika za marne pieniądze ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@DeXteR25: @bisu: bardzo dobrze CI odpisał

To tak samo jakbym ja zapytał na twoje ogłoszenie że szukasz pracy

Dzień dobry, jakie kierunki Pana interesują
Czy jest Pan brudasem z obsranymi gaciami
  • Odpowiedz
@xspeditor: @Yinxol: Nie mi. Bo to nie moja dyskusja. Ja nie szukam pracy.
I odpisał jak cham oraz Janusz biznesu, osoba szukająca pracy zadaje normalne pytania by nie tracić czasu na interesowanie się słabymi ofertami gdy ofert jest pod dostatkiem. Janusz wielce się bulwersuje bo pewnie nie spełnia standardów takich jak chociażby sprawne auta czy maszynki do opłat. Więc niedługo będzie pewnie zwijał biznes. Tyle.
  • Odpowiedz
  • 58
@xspeditor dlaczego? Przecież to normalne pytania. Gdybyś odpisał, że tabor sprawny i max 2 lata auta, przyjeżdżasz na bazę, a tu Magnolie z końcówki lat 90 to już wiesz, że pracodawca kręci
  • Odpowiedz
@xspeditor: A ja bym odpisał, grzecznie i milo zgodnie z prawdą i wtedy ewentualnie ocenił potencjalnego kandydata. Bo klasę można zachować zawsze, bez względu na sytuację. No ale to się albo ma wrodzone albo trzeba nabyć.
  • Odpowiedz
@Given: to pytanie mogłoby brzmieć : czy auta są sprawne technicznie i nadające się do drogi
A nie : klekoty po milion przebiegu

Temu kierowcy mogę pokazać auta które mają więcej niż milion przejechane i wyglądają jak nowe. Ale żeby mieć to trzeba dbać
  • Odpowiedz
  • 0
@xspeditor w sumie również masz rację. Ja jeżdżę trochę mniejszymi autami, mam jedno od nowości, nastukane 240k km i zero śladów zużycia w środku. Jak dbasz, tak masz.
  • Odpowiedz
@DeXteR25: Trafił swój na swojego. Jeden i drugi ma problem ze złożeniem poprawnego zdania w ojczystym języku. Pewnie dobrze by im się razem pracowało.
@xspeditor: Dokładnie. Pytania może i są poprawne, trafne, ale ton wypowiedzi jest absurdalny. Nie ma to jak na dzień dobry, obrzucić pracodawcę oszczerstwami.

Od jutra kandydatów do pracy, będę pytał, czy będzie o----------e się, fajka co 10 minut, sranie co godzinę, drobne kradzieże i
  • Odpowiedz
@Kejran: Chyba nie ma.

Prowadzę małą hurtownię spożywczą. Można powiedzieć, że w spadku dostałem. Sam się z tego praktycznie nie utrzymuje, ale zawsze jakiś dodatkowy grosz tam wpadnie. Ludzie mają pracę, ja mam z głowy problematyczny obiekt. Mała miejscowość, mali klienci więc i zarobki gówniane. Taki Janusz Biznesu ze mnie.

Jak przychodzi pytać o pracę człowiek, co wcześniej jeździł w międzynarodówce, to obaj dostajemy apopleksji. Często są to ludzie, którzy zarabiali dużo
  • Odpowiedz