Wpis z mikrobloga

Witam Mirków z tagu #tvbox . Właśnie doszedł do mnie, pięknie pachnący chińskim plastikiem mecool pro plus. Chciałbym wgrać więc Tvstock nexus rom. Może mi ktoś wskazać w necie jakiś step by step jak to wykonać i jak sprawdzić czy czasem nie dostałem tego ferelnego chipsetu, który brickuje urządzenie?
#tvbox #kodiwpigulce
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jack1142: lepiej niech zajrzy do środka, a nie flashuje nawet oficjala.
@PaczekRecords: otwórz boxa i zobacz jaką masz kość pamięci. To będziesz wiedzieć czy możesz instalować czy nie.
Później pobierasz to: https://1drv.ms/u/s!AoqocX31ecnXgaUaSoLqC6EFS1OXVw
wrzucasz na kartę pamięci i odpalasz aplikację UPDATE z boxa z zaznaczonym wipe data.

Na obrazku masz zaznaczone gdzie jest kość pamięci. Odklej 4 gumowe nóżki i odkręć 4 śrubki.
kodiwpigulce_pl - @jack1142: lepiej niech zajrzy do środka, a nie flashuje nawet ofic...

źródło: comment_ko8fnfLQCKjOPvWEwHdC5GEXqUFozAJA.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
to słabo, zamówione dwa tygodnie temu na gearbest, jakby ktoś się pytał. zależało mi na netflix hd, amazon video i hbo w jednym. wychodzi na to , że trzeba uzbierać na shield tv ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@PaczekRecords: zawsze możesz poprosić o zwrot pieniędzy, ale raczej jeśli to jest coś w stylu naprawy gwarancyjnej, to nie powinni. Ale dla bezpieczeństwa zamów na banggood może.
@panee: Mniej więcej, choć pewnie będą kazali Ci jakąś "standardową procedurę" wykonać typu: sprawdź, czy jakiś kabel nie jest uszkodzony i czy wszystko jest dobrze podłączone. Nie mogę ręczyć za to, bo nie testowałem (brałem przesyłkę nierejestrowaną dla bezpieczeństwa), ale widziałem
  • Odpowiedz
  • 0
Btw. znalazłem sposób żeby zainstalować amazon video ma stockowym sofcie. Aptoide tv słyszał ktoś? Jest to repo z różnymi apkami z android tv. Niestety zarówno netflix jak i amazon tylko w sd. Hbo go p----------o o nie wykrywa połączenia z Internetem pomimo udanego logowania( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz