Wpis z mikrobloga

@mansfeld: Popieram @Akqub - staraj się tworzyć coś, czego na naszym podwórku jeszcze nie było (dobrym przykładem jest tu choćby Paq ze swoimi tekstami i Matysik) lub coś innowacyjnego ogółem, jak Robert Niechciał ostatnio zaprezentował na swoim blogu. Wielokrotnie przetworzony temat w standardowym, wyświechtanym stylu polskiego kołntent markjetingu jest już po prostu niesmaczny dla większości grupy docelowej, w którą celujesz (zwłaszcza, jeśli idzie o seo - "planeta" i inne źródła wystarczająco
@mansfeld: I taki protip. Nic tak nie działa, jak odniesienie do konkretnej realizacji - choćby własnej. Jak już tworzysz jakiś tekst, to pokaż, że to zadziałało np. na domenie Twojej lub klienta i że dzięki 10 poprawkom, udało się przyspieszyć stronę o 50% na przykład. A po 2-3 miesiącach zaktualizuj wpis i pokaż jak się to ma do monitorowanych pozycji. Wtedy taki wpis ma sens. Inaczej robisz to, co miliony kontentowców
@oraculium: Przepraszam, że się wtrącam po 2 tygodniach, ale oświecileś mnie z tym że jeśli ktoś ma jQuery z innych stron to szybciej załaduje mu się moja strona bo ma te jquery w pamięci. Pytanie mam następujące. Skąd najlepiej brać linki do serwerów zewnetrznych ? Tzn. skad najwiecej biora inni aby wyjść na tym najlepiej tak wlasnie jak piszesz. Z gory dziekuje.