Wpis z mikrobloga

Tęsknie za czasami, w których na prawie każdym parkingu stały maluchy. To jest dla mnie normalny wygląd polskich parkingów, jaki był zawsze, odkąd pamiętam, a nie jakieś nowoczesne auta ( ͡° ͜ʖ ͡°) to jak wyglądają teraz bezmaluchowe parkingi wydaje mi się nienaturalne.
Pamiętam, że maluchów było bardzo dużo jeszcze w 2006 roku, przynajmniej na Górnym Śląsku. Potem szybko znikneły, a ja jeszcze się do tego widoku, a raczej braku widoku się nie przyzwyczaiłem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#oswiadczenie #niepopularnaopinia #samochody #126p #gimbynieznajo
I.....0 - Tęsknie za czasami, w których na prawie każdym parkingu stały maluchy. To j...

źródło: comment_m4pDKqq4fM28F4OV874wKYabd4JVSB9s.jpg

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ap2OAxExHamg8qlzUgsfcReovkvSdSvnTMT: W ogóle co to za zestawienie. S klasa z tamtego okresu też będzie sporo mniejsza, a kosztowała w USA tyle co cztery takie. Dodam jeszcze, że bagażnik ma w tych autach komorę o wysokości jakichś dwudziestu centymetrów, więc może pięć walizek na długość się zmieści, ale nic poza tym.
  • Odpowiedz
@xetrov: to wygląda jak jakaś parodia auta przy tych amerykanskich krążownikach. Ciężko uwierzyć, że one były takie duże. Bo przecież maluch nie mógł być chyba aż tak mały... prawda?
  • Odpowiedz
@MSDOS Maluch to jeden z mniejszych samochodów osobowych, ma tylko 3m długości. Z kolei amerykańskie samochody rodzinne miały zazwyczaj ok. 5m, a n np. taki Chrysler New Yorker miał prawie 6m długości i rozstaw osi większy od całego "Malucha"
  • Odpowiedz
@Ikarus_280: nie obraź się, ale myślę, że właśnie przez istnienie takich sentymentalnych "dziadków" jak ty, Prawo i Sprawiedliwość ma szansę rządzić jeszcze kilkadziesiąt lat
  • Odpowiedz