Wpis z mikrobloga

Mam nadzieję że dobro powraca!

Ostatnio na jednej z grup #szczecin zobaczyłam prośbę o pomoc w postaci jedzenia. Stwierdziłam że napiszę mimo iż jestem przed wypłatą. Pani okazała się być bardzo miła i mówiła że sama przyjedzie po to jak dzieci (dwójka dzieci niepełnosprawnych) będzie w przedszkolu. Oczywiście ja w tym czasie będę w pracy więc pojechałam dzisiaj rano przed pracą. Zawiozlam mleko, herbatę kakao, jakieś mięso, kaszę itp. Dwie reklamówki.

Wyszedł partner tej dziewczyny. Widać normalny chłopak. Widać że się nie przelewa. Dziękował bardzo. Miałam w sumie dreszcze i łzy w oczach widząc wdzięczność za te kilka produktów.

Warto pomagać!

#pomagajzwykopem #czujedobrzeczlowiek #dziendobry
  • 89
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
@NiePosram dla poczucia się lepiej dla samej siebie :)

@michalinka123 kupiłam herbatę, kakao, 4 mleka wydalam ledwo 20 zł. Do tego dałam to co miałam w domu bo na koncie do piątku zostalo mi jakoś 18 zł i więcej nie mogłam kupić. Ale dałam kaszę, makaron, mrożonki (warzywa, mięso, kiełbasę) jakieś puszki. Zresztą co za różnica?

@support myślisz że jaki miałam w tym interes?
  • Odpowiedz
  • 24
@michalinka123 to ile wydalam w sklepie. Dałam im dwie reklamówki jedzenia. Czy myślisz że kupisz dwie torby jedzenia za 20 zł? Mięso i inne? Sama nie mam w dniu dzisiejszym więc dalam Co miałam. Ale jasne powinnam iść pożyczyć kasę i kupić wszystko bo jak mam dać ile mam to lepiej nie dać wcale xD no logika hardcore xD

@support myślisz że zrobiłam to dla poklasku. No spoko. Myślisz że
  • Odpowiedz
@dorotka-wu: ludzie ktorym brakuje na jedzenie uwaga:

- dostaja 1000 z 500+,
- maja w pelni sprawnego chlopa ktory w jakims markecie z nadgodzinami wyciagnie spokojnie kolo 2k,
- kobieta pewnie zasilek dla bezrobotnych jesli nie pracuje,
- nie wnikam bo zapewne MOPS takim osoba tez doklada ale na tym sie
  • Odpowiedz
  • 10
@michalinka123 mam tylko nadzieję że nigdy nie będziesz potrzebować takiej pomocy.

@PtactwaWiele co do internetu / telefonu. Nie można tak o sobie zerwać umowy i po prostu go nie mieć. Zrezygnować z posiadania telefonu? I co wtedy gdy np będą chcieli zadzwonić z przedszkola czy coś? Do sąsiada maja dzwonić? Życie nie jest czarno białe. Nie znam dokładnie sytuacji, ale wiem że życie kosztuje dużo a los jest przewrotny.
  • Odpowiedz
Myślisz że chwalę się wszystkim co robię? Mogę Ci wymienić dużo dobrych uczynków. Ten wpis został dodany dlatego bo od rana czuje się lepiej dzięki temu. Za ostatnie 40 zł przed wypłatą kupiłam im rzeczy których potrzebują i zostało mi 20 zł na moje wydatki.

@dorotka-wu: xD sama sobie zaprzeczasz
  • Odpowiedz
@mihsiek: Niby jak artykuly spozywcze za 20-30 zl wymienisz na wodke? Poza tym nie chce mi sie wierzyc by rodzina z dwojgiem dzieci, ba! Uposledzonymi czyli drozsze w utrzymaniu stac by bylo jeszcze na alkoholizm.
  • Odpowiedz
@dorotka-wu: no właśnie nie znasz sytuacji a dajesz ludzia cos za darmo. W taki sposob nigdy nie zachecisz ich do pracy. Przeciez skoro juz sie zdecydowali na posiadanie dwojki dzieci, nie majac pieniedzy ani pracy to powinien to byc ich problem. Niech gosciu wyjedzie za granice i wysyla pieniadze, jak im nie wystarcza. Ale lepiej sie znizyc do zebrania w internecie xD
  • Odpowiedz
  • 6
@michalinka123 no pewnie ty wiesz ze chwalę się wszystkim. Poprosili o jedzenie to dałam jedzenie. No jak trzymasz stare gówna w lodówce to już nie mój interes. Dałam to co sama zjadłabym w najbliższym czasie xDDD eh śmieszna jesteś!

@support nie wiem w jaki sposób?
  • Odpowiedz