Wpis z mikrobloga

@piwniczak:

Za przymus rywalizacji i kult sily odpowiadaja przede wszystkim kobiety ktore tego od mezczyzn oczekuja.

Nie powiedziałam, że tak nie jest. Dlaczego mówisz, że "przede
  • Odpowiedz
@libmor witam znowu. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Widzisz, żeby się podobać kobietom, trzeba rywalizować na każdym szczeblu. Jak nie będzie tej presji u facetów, to będzie płacz kobiet, że prawdziwych mężczyzn już nie ma, a faceci po serii porażek będą się ciąć. Tym bardziej, że im bardziej nasza cywilizacja się rozwija, tym większe wymagania mają kobiety.
  • Odpowiedz
  • 2
@Silvervend no elo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Widzisz, żeby się podobać kobietom, trzeba rywalizować na każdym szczeblu.

Dlaczego tak sądzisz?

Jak nie będzie tej presji u facetów, to będzie płacz kobiet, że
  • Odpowiedz
Dlaczego mówisz, że "przede wszystkim"?

@libmor: Bo sa one glowna, aczkolwiek nie jedyna przyczyna takiej rywalizacji.

To nie były feministki, bo to nie są założenia feminizmu, wręcz im przeczą.

Sorry, ale to brzmi troche jak bronienie tezy ze komunizm jest najlepszym ustrojem gdyz przeciez "jeszcze nigdy prawdziwego komunizmu nie bylo".
  • Odpowiedz
@libmor bo faceci musza grać w otwarte karty, kiedy kobiety nie pokazują co mają. Podawałem Ci linki ze statystykami z portali matrymonialnych.

Ale to, czy ja to uważam za normalne czy nie, to dla kobiety bez znaczenia. Te statystycznie poszukują mężczyzn silnych, na których będą mogły liczyć.
Delikatniejszych? Jeżeli to jest oznaka dojrzałości, to rozumiem, że chodzi Ci o facetów, którzy potrafią sobie zdrowo radzić z emocjami, a nie rozplakanych chłopców
  • Odpowiedz
@piwniczak: @libmor: z tym prawdziwym feminizmem to jak z prawdziwym komunizmem - każdy się powołuje, nikt nigdy nie widział :P ja też z tego co czytałem w Sieci to postrzegam feministki jako chore umysłowo, agresywne i bardzo nieszczęśliwe istoty. Ale ok, dajmy temu szansę - podeślij parę źródeł, które uważasz za taki rozsądny feministyczny głos, który faktycznie walczy o równość a nie rozbija opresyjne wagi czy maluje obrazki
  • Odpowiedz
zastanawia mnie to, że ostatnio najbardziej plusowanym komentarzem u faceta pod wpisem "czego nienawidzę musieć robić w związku z moją płcią" było o chorym przymusie rywalizacji i kulcie siły wśród mężczyzn

@libmor: O kurde! Ja wiem, że baby przyzwyczajone do wkładania sobie przedmiotów w intymne miejsca, ale nie zrozumieć prymitywnego żartu i jeszcze budować na tym światopogląd, to trzeba by niebywale długi kij od szczotki znaleźć. Co pcha do takich
  • Odpowiedz
@krazben: feminizm miał rację bytu na przełomie 19 i 20 wieku. To dzięki niemu Maria Skłodowska mogła studiować, prowadzić pracę naukową i dostać Nobla.
Potem przyszedł nazizm i komunizm, które ideologicznie równały prawa kobiet i mężczyzn.
Teraz mamy k---a c--j wie co, ale z feminizmem nie ma to wiele wspólnego.
Po prostu nastała moda na roszczeniowe mniejszości, które myślą, że wszystko się im należy, bo są mniejszościami.
  • Odpowiedz
@libmor: Albo jak w Szwecji jak wychować bezpłciowych facetów ubierających się i zachowujących jak dziewczynki. Ekstra postępowe bezpłciowe wychowywanie. https://www.youtube.com/watch?v=4sPj8HhbwHs.
I niestety ale kobiety i mężczyźni nigdy nie będą równi. Ba kobiety i kobiety nie będą równe tak samo facet i facet nie będzie równy. Bo każdy z nas jest inny ma inne możliwości fizyczne, psychologiczne, psychiczne i intelektualne. A wszelkiego rodzaju walki o parytety i dostawanie stanowiska za to
  • Odpowiedz