Wpis z mikrobloga

Ojciec znów coś w komputerze odwalił i za cholerę nie wiem co naklikał xD
Motyw jest taki, że ze swojego laptopa na domowym internecie od jakiegoś czasu nie może wejść na swoją poczte na wp, i całej strony wp nie chce wczytać. Interie, onety itp wczytuje normalnie.
Inne komputery na sieci wczytują strone wp i poczte normalnie, tylko ten jeden komputer ma z tym problem.
Co więcej na innych sieciach laptop już wczytuje wp i poczte wp normalnie, zrobiłem hotspot z mobilnego podłączyłem i hula aż miło, wracam na domowe wifi i znów lipa. Z przeglądarek #firefox i #opera jest to samo, czyszczenie ciastek nie pomogło. Co tu się odjaniepawliło

#przegladarka #internet #router #windows #pytanie
krzynek - Ojciec znów coś w komputerze odwalił i za cholerę nie wiem co naklikał xD
...

źródło: comment_eN5r3W1TSHHoOck8djP5IZsfIdrlX3O3.jpg

Pobierz
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jokefake: jeśli tak to na pewno nie celowo bo tylko on korzysta ze swojego laptopa. Pytanie jak to sprawdzić, windows 8, na routerze na pewno nie bo nie potrafi się tam zalogować.
  • Odpowiedz
@moooka: ale taki bloker ma taką opcje żeby w tylko jednej sieci blokować adres? Raczej nie to bo on nie ogarnia dodatków, mogłem mu kiedyś zainstalować tego typu programy bo sam to by do tej pory z explorera korzystał
  • Odpowiedz
@krzynek: No nie wiem, może to mieć znaczenie. Możesz jeszcze sprawdzić jakie DNS w tej sieci wczytuje, bo jeśli jest tam dynamicznie rozdzielane przez router to może być przyczyna, na innych komputerach może być ustawione na sztywno a ten wczytuje z routera. Sprawdź na routerze, sprawdź w przeglądarkach proxy i ewentualnie wyłącz, teoretycznie dns i proxy mogłoby dać taki efekt, że na jednej maszynie i przeglądarce działa, na innej nie...
  • Odpowiedz
@krzynek sprawdz antywira, nawet jeśli nie ma zewnętrznego to sprawdź tego windowsowego defendera czy jak on się tam zwie. Może jest gdzieś opcja dodania strony do czarnolisto i blokuje...
  • Odpowiedz
@krzynek może być z tego co się orientuję. Zaraz wejdę do pociągu to włączę kompa i sprawdzę ustawienia (ale mam win 10).

Poza tym, pisałeś o sieci domowej, może w jej ustawieniach masz blokadę na tą konkretną stronę internetową?
Tworząc hotspot komp może ją wykrywać jako publiczna, a nie domowa, stąd też Twoje problemy.
  • Odpowiedz
@misiek735: ale z innych komputerów na sieci wchodzi bez problemu na tą stronę, tylko jeden laptop ma problemy. Sprawdziłem wczoraj wszystkie ustawienia routera ale nic nie wywnioskowałem zwłaszcza że z dobry rok nic nie zmieniałam w ustawieniach routera a nie działa od kilku tygodni.
W firmie mamy netie i tam działa, w domu mamy orange i tu już nie działa. z Hotspotu aero2 też śmiga.
  • Odpowiedz
@krzynek tak najprościej:

Jak podłączysz się z siecią wifi w domu, tam gdzie szukasz wifi (i klikasz połącz) masz możliwość wybrania właściwości. Przeniesie Cię do ustawień gdzie możesz wybrać profil sieciowy: publiczny, bądź prywatny. Jak masz prywatny, to wybierz publiczny i sprawdź czy blokowania strona się wczytuje. Jeśli tak, to znaczy że ustawienia sieci domowej są zchrzanione w kompie dla tej konkretnej sieci wifi.
  • Odpowiedz
@krzynek a gdybyś po prostu zresetował wszystkie ustawienia sieci do domyślnych? Gdzieś taka opcja mi się przed oczami ukazała. Pewnie musiał byś wtedy na nowo wpisywać hasło do wifi, itp. ale może to być potencjalne rozwiązanie
  • Odpowiedz