Wpis z mikrobloga

Cześć Miruny,

Mam domenę na ovh, i hosting na webh ( ͡º ͜ʖ͡º) ,serwery dns tez na webh, domena jest na serwerach DNS webh. Rekord MX mam ustawiony na ip poczty webh, mój problem polega na tym że maile można wysyłać ale nie odbierać. Przy próbie wysłania maila na alias@domena.pl dostaję błąd o niepoprawnym adresie ... 500 MX Record for this domain is not redirect.ovh.net Ktoś ma pomysł co zrobiłem źle? :D

#domena #domeny #dns #ovh #webh
  • 7
@redekrad
Sęk w tym że rekord MX 'redirect.ovh.net' - już nie istnieje, domenę hostuje teraz na webh i tam już jest ten wpis ustawiony (na mój serwer), pozostałe wpisy działają więc nie do końca rozumiem skąd to 'redirect.ovh.net'.
@webh: Ponad 12h temu. Zresztą dlaczego tak jest skoro tamten wpis był na ovh, domena jest już na waszym hostingu i pozostałe wpisy działają to skasowany 12h wpis z ovh nadal jest 'aktywny'. No nic, może faktycznie poczekam do jutra, wydało mi się że skoro reszta załapała to z tym też już powinno być ok
Cześć, mam bardzo podobny problem. Domena na ovh, hosting na hekko.
Na początku dostawałam zwrotki jak kolega wyżej. Zmieniłam ustawienia. Zwrotek nie dostaje. A poczta dalej nie przychodzi. Kto może w czym tkwi problem?