Wpis z mikrobloga

Siema. Czy jest tu ktoś, kto się zajmuje #fizjoterapia ? Pozwolę sobie też zawołać #silownia #zdrowie
Zastanawiam się nad kształceniem się w tym kierunku, ewentualnie medycyna. I chciałbym się jakoś zorientować jak wygląda rynek pracy. Ile można zarobić, czy ciężko znaleźć pracę, jak wygląda zapotrzebowanie. Jakie cechy powinienem mieć, jakich nie powinienem, jeśli chcę tak pracować. Nie wiem gdzie znaleźć takie informacje. Ktoś coś?
Teraz jestem w liceum.
  • 12
  • Odpowiedz
@DywanTv: nie polecam fizjoterapii. Sytuacja na rynku jest kiepska. Pracując państwowo zarabiasz grosze. Żeby zarobić prywatnie po studiach musisz się szkolić i wydać na siebie z kilkadziesiąt tysięcy. Potem zdobyć pacjentów. Gra nie warta świeczki. Lepiej spiąć poslady i iść na medycynę.
  • Odpowiedz
@sylwester-stallone: Średnio nawalać zaocznie medycynę ( ͡º ͜ʖ͡º) No i jak wyżej, podobno ciężko wyżyć z fizjoterapii. Jeżeli bym się czegoś uczył, to na 100%. Mam bardzo dobre oceny, dobrze sobie radzę z ludźmi, więc, tak mi się przynajmniej wydaje, byłbym dobrym specjalistą i chciałbym kosić, nie ukrywam, dobry hajs.
  • Odpowiedz
@DywanTv: no jestem fizjoterapeuta. Ciężko jest z pracą. I Spróbuj odłożyć na szkolenia z wypłaty w okolicach najniższej krajowej. Choć sam zawód ciekawy i przynoszący satysfakcję.
  • Odpowiedz
@DywanTv koleżanka @NocnyMotyl ma rację co do tego ze państwowo bardzo niskie zarobki a jeśli chcesz działać prywatnie na swoim to musisz sporo w siebie ładować i robić wiele kursów. Dużo zależy od tego gdzie mieszkasz i jakie jest zapotrzebowanie. Od siebie polecam studia zaoczne i pracować w tym czasie, odkładać na jakieś sensowne kursy po studiach. Musisz mieć dużo cierpliwości i siły jeśli chcesz się zajmować czymś innym niż
  • Odpowiedz