Wpis z mikrobloga

Lubie byc barmanem.
Dla mnie bycie dobrym barmanem to jest sztuka.
To jest jedna z tych rodzajow prac w ktorej moze kazdy debil pracować, ale byc dobrym barmanem to jak wspominałem sztuka.

Moja specjalizacja sa koktaile, oczywiście wszystkie klasyczne, no i te co popularniejsze, poza koktailami specjalizuje sie w rumie, w koncu pracuje w The Rum Kitchen.
Ostatnio bylem na szkoleniu, a szkolenia dla barmanow sa niesamowita czescia tej pracy.
Uczyli mnie o dominikanskim rumie 1888.
Plus dostalem mala butelke rumu, pierwsza w mojej nowej kolekcji, ale na pewno nie ostatnia.
#rum #barman #a-----l #praca
Stonis - Lubie byc barmanem. 
Dla mnie bycie dobrym barmanem to jest sztuka.
To jest ...

źródło: comment_LjWPZx4aikikP7PWfpYmiu5NcaSuWTGm.jpg

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PiersiowkaPelnaZiol: załatw sobie czekoladowy bitters i rób klasyczne daquire(rum,sok z limonki, syrop cukrowy) z tym bittersem, podkreśli czekoladowy smak z havany.Odrobina mleka 2-3ml przełamie trochę smak. Może daiqurie na syropie waniliowym, jest popularny czasem w dyskontach mozna dostać. Na pobudzeie może esspreso daiquire tylko ta havana 7 niewiem jak z tym wyjdzie, na białym jest ok jest lżejszy.
Jeśli lubisz gotować to możesz sobie przyrządzić samemu syropy np waniliowy, falernum
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol:
@merho:
Widze tutaj mireczek jest minimalnie troszkę tyci lepiej zaznajomiony z tematem, wiec po prostu przytakne.

Jesli chcesz zeby shoty byly warstwowe to pamiętaj, syrop, mixer i na gore a-----l, wtedy wszystko powinno sie ladnie rozdzielic.
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol:
Jeden z popularniejszych szotow to bedzie B52.
Kahlua / Bailey's / Triple sec
Wez tez pod uwagę ze w Polsce jest troche inna kultura picia, a takimi smakowymi shotami to sie towarzystwo nie porobi.
  • Odpowiedz