Aktywne Wpisy
Mieliśmy z #rozowypasek dość stresujące i pracowite dni. Weekend miał być zwieńczeniem tego, chwilą zasłużonego odpoczynku. Z racji z tego że ja całą sobotę miałem już wolną, a różowa miała kilka spraw do załatwienia i wracała późnym wieczorem to zdeklarowałem się że przygotuję coś specjalnego na wieczór. Wpadłem na pomysł że w sumie napiłbym się wódki. Po prostu, bez żadnych udziwnień, kolorowych napojów, muzyki w tle. Po prostu. Więc czekając na różową
mirko_anonim +16
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#zalesie #logikarozowychpaskow #dzieci #zwiazki
Czy tylko ja tak mam i czy tylko mnie to #!$%@?.
2 dzieci, wiek 16 miesięcy i 3,5 lat.
Dziecko złapie "przeziębienie"
No i droga zawsze wygląda u nas tak samo - droga obrana przez żonę.
1. Jedziemy na opiekę nocną i świąteczną
2. Lekarz przepisuje leki + antybiotyk.
3. Moja żona wykupuje leki
4. Zona niepodaje tych leków bo ten doktor z opieki nocnej
#zalesie #logikarozowychpaskow #dzieci #zwiazki
Czy tylko ja tak mam i czy tylko mnie to #!$%@?.
2 dzieci, wiek 16 miesięcy i 3,5 lat.
Dziecko złapie "przeziębienie"
No i droga zawsze wygląda u nas tak samo - droga obrana przez żonę.
1. Jedziemy na opiekę nocną i świąteczną
2. Lekarz przepisuje leki + antybiotyk.
3. Moja żona wykupuje leki
4. Zona niepodaje tych leków bo ten doktor z opieki nocnej
1. Podejście do uroczystości - w Polsce każdy Janusz ubierze się w garnitur na wesele/uroczyste urodziny itd. Na zachodzie maja to kompletnie w dupie i byłem na zabawach/uroczystościach w ekskluzywnych lokalach, gdzie ludzie przychodzili w dżinsach i polo.
2. Wiedza historyczna - jest ona porażająca i to o dziwo nawet wśród wykształconych ludzi. Każdy Janusz jest w jakiś sposób zaznajomiony z historia Europy, wie co to komunizm albo ze to Niemcy jednak są odpowiedzialni za holocaust. W krajach zachodu wiedza ograniczona jest raczej do własnego kraju i to tez suabo.
3. Podejście do kobiet - ja wiem, ze Janusze podnosząc dłoń kobiety do samego ryja, aby ja pocałować, czynią faux pas, ale ogólnie w naszej kulturze na kobiety nie podnosi się głosu, ustępuje się miejsca czy otwiera drzwi. Niby zwykle, ale na zachodzie to jest już kultura zatracona niemal całkowicie, a wśród młodych niemal nieobecna.
4. Zachowanie w pubach - tak bardzo jak Janusze nie potrafią chodzić po restauracjach, tak samo potrafią przesiadywać dość kulturalnie w pubach. W ogole zauważyłem, ze narody słowiańskie, choć skore do bijatyk, to jednak w pubach się trzymają. Natomiast Anglicy czy Irlandczycy to jakaś porażka.
5. Gościnność - choć januszowskie „zastaw się a postaw się” przedstawiane jest w sposób pejoratywny, to jednak pokazuje, ze Janusze i Grażyny potrafią przyjąć gości i jest czymś nie do pomyślenia, aby goście nie zostali sowicie podjęci w skromnych progach nosaczy. Kiedy o tym pomyśle, to od razu przypomina mi się sytuacja, gdy na jednej z imprez zagranicą gospodarz polecił, aby każdy z gości przyniósł swoje jedzenie i swój alkohol. I nie - nie chodziło tu o flaszkę, którą zwyczajowo przynosi się w gości w Polsce, ale normalnie o swój 4-pak piwa i 2 kiełbasy na grilla xD
Moja opinia jest oczywiście subiektywna, ale myśle, ze w wielu przypadkach nasze Janusze i ich zachowanie niekoniecznie są powodem do wstydu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#polak #przemyslenia #zagranico
@Kirbii: Spytaj się Janusza o Gorbaczowa, de Gaulla czy też Franco – nie dostaniesz odpowiedzi. Sorry, ale Polacy także nie
@Kirbii: Przecież to jest ograniczenie władzy do własnego kraju.
Komentarz usunięty przez autora
2. No właśnie - „ostatnio” - a ja mówię o ludziach, którzy swoje studia kończyli min. 25 lat temu.
3. Tak jak napisałem wcześniej - mam na myśli przeciętnego Janusza-Polaka-obywatela, a nie patologie. W Austrii był Pan Fritzl, a w Polsce gnoje bijący żonę. Ale ani jeden ani
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@Kirbii: No to się teraz zapytaj ich o warunki w Anglii po drugiej wojnie światowej, dyktaturę wojskową w Grecji czy
-> każdy Janusz ubierze się w garnitur
CO #!$%@? XD???
-> wiedza historyczna EUROPY
Komunizm i holocaust XDD No super #!$%@? wiedza, Europa to tylko to co się działo w Polsce z polskiego punktu widzenia, zakebisty wniosek #!$%@? xDDD
Pkt 3 nawet nje chce mi się pisać
-> Irlandczycy i angole
Znowu - zajebista analiza przekrojowa Europy xDDD Szwedzi #!$%@? tez chlejtusy i patusy #!$%@?, to samo
@Kirbii: i bardzo dobrze akurat z tym na zachodzie.