Aktywne Wpisy
wlamsiedomozgu +514
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Siema mirki i mirabelki. Nigdy nie prosilem o pomoc, moze nikt tego nie zobaczy, ale sprobuje. Wczoraj w nocy starszej rodzince z mojej miejscowosci splonal dach nad glowa. Na szczescie uratowali sie z pozaru, ale dom... zreszta widac na zdjeciach. 10 zastepow strazy pozarnej walczylo od 2 w nocy do poznych godzin porannych. To dobrzy, uczciwi, ciezko pracujacy ludzie, znam ich osobiscie. Zbiorke zalozyl ich ziec. Prosze pomozcie plusujac, wykopujac znalezisko, oraz wplacajac chociaz symboliczne kwoty.
Link do znaleziska:
https://wykop.pl/link/7558449/pozar-domu-w-kielczy-prosba-o-wsparcie-dla-starszej-rodziny/
Link do zdjec z akcji oraz po niej:
Link do znaleziska:
https://wykop.pl/link/7558449/pozar-domu-w-kielczy-prosba-o-wsparcie-dla-starszej-rodziny/
Link do zdjec z akcji oraz po niej:
źródło: temp_file3728722065469174264
Pobierz

http://kielce.naszemiasto.pl/artykul/zdjecia/kobieta-potracona-na-sciezce-rowerowej-w-kielcach-wideo,4287458,artgal,28053976,t,id,tm,zid.html
#kielce #rower #polskiedrogi
źródło: comment_6giqTan6Vvh598mXMDGThVzcuz457rQe.jpg
Pobierz@lewactwo: Co za bzdura.
@lewactwo: a to nie zawsze, w piątek miałem sytuację gdzie gość z podrzędnej po lewej wyjechał wprost na mnie :( na szczęście są hamulce :)
- brak ciągłości nawierzchni i niwelety (to wyjazd z posesji ma ciągłość, co sugeruje kierowcy pierwszeństwo)
- lokalizacja po złej stronie chodnika
- nawierzchnia
-
@akatogolem: to średnio na jeża dużo daje, dwuślady mózg gorzej rejestruje bo kierowca szuka dwóch punktów świetlnych a inne filtruje (piesi poruszają się wolniej), jest to problem znany również dla motocyklistów
kierowca może Cię widzieć oczami, ale nie rejestrować w mózgu, więc Ci wyjedzie
@akatogolem: jak znajdziesz ten kontakt wzrokowy z kobietą, to miej na uwadze, że dla niej to może znaczyć, że "domyślasz się iż ona wyjeżdza bo ją zobaczyłeś". Przerobiłem to kilka razy
Poleganie na kontakcie wzrokowym jest niestety błędem.
źródło: comment_vrfk8iyKBAexK7OXTaKztAnSWh43VOKz.jpg
Pobierz@demoos: kwikłem XD XD
Jeszcze odnośnie wymuszeń na cpr-ach - Szajbajk moim zdaniem słusznie zauważył, że w Polsce ze względu na małą liczbę rowerzystów
@akatogolem: to nie to. To m in takie buble jak tutaj, ciągłość wjazdu zamiast DDR
szukaniem kontaktu wzrokowego to delikatnie się oszukujesz :) lepiej założyć że ameba drogowa wyjeżdża niż raz w życiu
Do tego zaczyna się pora roku, gdy ludzie robią wielkie oczy, gdy widzą rowerzystę. Jeżdżąc w lecie przez wioski nie mogę się nadziwić widoku gimbusów stojącym na przystankach z wlepionym w ekran smartfonu wzrokiem.
Podejście jakie mam pozwoliło mi w tym roku przejechać ponad 6 tys. kilometrów w warunkach miejskich bez jakiejkolwiek kolizji, więc mam jakieś tam podstawy uważać, że dobrze robię. ( ͡~
na tę chwile jedyne kolizje, odpukać, jakie miałem to z kretynami na rowerach (wyjazd na czołówke podczas wyprzedzania dwukrotnie), z samochodami w zasadzie nigdy, motocyklem co prawda ale