Wpis z mikrobloga

Problem z otwieraniem załączników w aplikacji Gmail na Xiaomi Redmi Note 4.

Gdy przychodzi mail z mbanku z powiadomieniem o transakcji to mam dwa załączniki:
Powiadomienie e-mail z 2017-10-06.htm
smime.p7s

Klikając na plik htm pojawiają się ikony programów w których ma zostać otwarty (Dolphin, Dokumenty, Internet, Przeglądarka html, Chrome).

Po wybraniu przeglądarki Dolphin otwiera się strona o adresie:
data:text/html;charset=utf-8;base64,
treść pliku się nie wyświetla, mam "Webpage not available"

Po wybraniu Dokumenty otwiera się aplikacja Dokumenty Google i jest pusta strona.

Po wybraniu Internet otwiera się przeglądarka internetowa od Xiaomi i wyszukuje w Google treść:
content://com.google.android.gm.email.attachmentprovider/1/582/RAW

Przeglądarka html - otwiera się jakaś aplikacja, mam białą pustą stronę.

Wybieram Chrome, otwiera się adres
content://com.google.android.gm.email.attachmentprovider/1/582/RAW
i tak samo jest pusta strona.

Przy nazwie pliku są jeszcze ikony zapisania go w telefonie lub na Dysku Google.
Po pobraniu widzę, że plik ma 2 bajty. Raczej coś mało.
Po zapisaniu pliku na Dysku Google próbując go otworzyć mam pustą białą stronę.

Na innym telefonie mam innego klienta poczty i plik otwiera się bez problemów w przeglądarce internetowej. Na komputerze korzystam z Thunderbirda i treść pliku mam od razu po wejściu w wiadomość. Więc stawiam, że problem jest w androidowej aplikacji Gmail. Macie jakieś pomysły?

#android #gmail #mbank
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JcL: Po otwarciu pliku w Total Commander jest pusta strona i na górze nagłówek: RAW (Edycja).

Zauważyłem, że plik htm ma 2 bajty, a na komputerze 15 KB. Tak jakby w telefonie nie pobierał się cały. Tylko dlaczego się nie pobiera? Sprawdziłem przez dane pakietowe i wifi.
  • Odpowiedz