Wpis z mikrobloga

Was k---a p----------o do reszty w tych #gliwice

Klikanie jakąś kartą na wejście do autobusu i odklikanie się przy wyjściu.

5 minut stania bo ludzie robią jakieś roszady przy klikaczu do kart.

Ja p------e.

#zalesie #x----------a
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@bizonsky ja nie wiem w ogóle nic o tym systemie więc się mnie nie pytaj xD po rosyjsku widzę że ludzie wchodzą, klikają kartą i czekają na zielone światełko. To samo robią przy wyjściu.
  • Odpowiedz
  • 1
@Roosevelt we wszystkich miastach co byłem system działał normalnie, czyli żadnych roszad przy wejściu, masz kartę która w razie kontroli jest skanowana. Pierwszy raz spotkałem się z taką głupotą
  • Odpowiedz
@Nutaharion: kartą można kupić bilet jednorazowy, jakby wszyscy chcieli kupić u kierowcy to z "5" minut zrobiłoby się 20. Do tego są miesięczne z limitem przejazdów, za odklikiwanie jest zniżka na następny. Czepiasz się pan.
  • Odpowiedz
@TheMadHatter: Nikt prawie nie kupuje jednorazówek na śkupa. Kretynizmem jest to odbijanie karty gdy ma się miesięczny, a już kompletnie przy wychodzeniu, super 5% zniżki na następny bilet. Ten system jest tak upośledzony, że ulga którą zakodowałem w 2015 ciągle jest ważna xD
  • Odpowiedz
@Nutaharion: nie tylko w Gliwicach to jest, a w calym gopie ( ͡° ͜ʖ ͡°). Genralnie jak juz odbijac cokolwiek to Dublin mial fajne rozwiazanie - urzadzenia na ktorych odbijalo sie karte byly na przystankach wiec mozna bylo sie odbic przed wejsciem to tramwaju i pozniej po wyjsciu z niego.
  • Odpowiedz