Wpis z mikrobloga

Hej mirki.

Własnie wychodzę z redu, bf 11%, niżej juz nie dam rady, zbyt długo trzymam deficyt. Czy sa jakieś warte uwagi badania, które mam zrobić(wiem, że powinienem zrobić z masy na redukcję :D) Może poziom testosteronu? Czy w takim przypadku są zbyteczne? Wchodzę właśnie na reverse diet #mikrokoksy
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dmxo:

Zbadaj wątrobę, nerki, tarczycę, stany, morfologię, teścia możesz - ale to chyba bardziej w ramach ciekawostki, bo jedyne co możesz jako osoba naturalna tym zrobić to przeczytać wynik i powiedzieć "aha".

I dlaczego reverse?
  • Odpowiedz
@Wazzzup: Na redukcji (i to dłuższej) i tak wyniki badań prawdopodobnie będą kiepskie.
Co do kaloryki to zależy. Jak długa redukcja to bym spokojnie dodał +300kcal/500kcal do poziomu, w którym waga stoi i zobaczył co się stanie z sylwetką.
  • Odpowiedz
@urak666: Z tego co czytałem/dowiedziałem się/przetestowałem na sobie to dość dobrze sprawdziło się wejście od razu na 0 kaloryczne, a po jakimś czasie stopniowe dodawanie 200-300kcal, aż w końcu doszedłem do ok. 4k kcal. Ale jestem amatorem i chętnie czytam, jak przebiega tu o innych.
  • Odpowiedz
@Wazzzup: Ja bym się nie męczył tylko od razu na 0, chwilę zobaczyć co się stanie i podbić kalorię. Arek Czerw na FB opisywał swój reverse, możesz zerknąć.
  • Odpowiedz
@dmxo: najlepiej jest dowalic od razu tyle kalorii ile jestes w stanie przerobic, wykozystujac duza wrazliwosc na insuline wypracowana na redukcji. Ale troche trzeba juz znac swoj organizm
  • Odpowiedz
@dmxo: a ile deficytu miałeś pod koniec redu? Sam dodałem najpierw 300 po wyjściu, zaraz potem kolejne 400 (wszystko wegle) i waga nadal nie chciała przestać spadać.
Wal na zero od razu, szkoda miesiąc marnować
  • Odpowiedz
@shymon: zaczynałem 2500 kcal, waga 87kg, przy wzroscie 184cm. Ucinanie kcal wiązało się u mnie z ostatecznością, chodz na tych 2500kcal jak jadlem mega czysto to chodzilem najedzony. Na początku 3fbw/week, teraz mam 3-4fbw/week, raz w tygodniu halówka, i raz interwał przy kcal 2000, waga na dziś 76kg
  • Odpowiedz
o dziwo, miałem zastój z wagą z 2-3tyg na 77kg. Ostatnie 3 tyg dorzuciłem Johimbine przy 12%bf (tak wiem, yoha jest na jednocyfrowy fat), w tym tyg postanowilem zrobic sobie lekki tydzien, i kazde cwiczenie na 50% mozliwosci i waga spadla od razu o kg O_o dodam ze robilem wielostawowe z zakresu 3-4 serie po 3-6 powt siłowo
  • Odpowiedz