Wpis z mikrobloga

Ehh, obecnie mieszkam w domu rodzicow, w przerwie miedzy podrozami i kupilem netflixa jakis czas temu, specjalnie dla rodziny (i dla siebie oczywiscie), bo myslalem ze fajnie bedzie jak kazdy bedzie mogl sobie wybrac co chce ogladac i kiedy chce, ale k---a nie.

Jednak wiekszosc starych polakow to ludzie siedzacy w minionej epoce i gdzies pomiedzy pokoleniami zrobila sie gigantyczna dziura, tak jakby ewolucja opuscila pokolenie, albo Polska wykonala wielki skok ekonomiczny i cywilizacyjny (iks k---a de). Pokazywalem im juz i opowiadalem co to netflix kilka razy, byl tylko efekt wow na poczatku jakie to proste itd, bo kupilem chromecasta i zainstalowalem starym appki w telefonach.

Niestety, starzy tylko wracaja z pracy, gadaja sami do siebie "co tam dzisiaj w telewizji leci", przelaczaja programy pol godziny (robiac po drodze kilka petli tych samych kanalow), narzekaja po drodze "o, znowu te durnoty", albo "znowu powtarzaja tylko mnie kochaj", "ee to ten glupek" (w przypadku gdy leci film z stevenem segalem/jackie chanem/jimem carreyem).
Dzisiaj na przyklad wrocili i teraz grzecznie siedza, ogladajac jakis c-----y gownofilm gdzie gra wesley snipes w roli glownej xD

O netflixie oczywiscie wszyscy zapomnieli, skorzystali tylko raz, gdzie matka godzine przegladala na telefonie co za filmy i seriale sa, ale nie mogla sie zdecydowac na nic bo za duzy wybor, po czym spojrzala na zegarek i powiedziala "dobra, trzeba isc spac bo jutro do pracy" X'D

Nawet nie wiecie jak mnie taki stan rzeczy w-----a. W naszym kraju telewizja jeszcze dlugo bedzie sie miala dobrze, Ci ludzie lubia jak im sie mowi i narzuca co MAJA ogladac i co CHCA ogladac. Oczywiscie beda narzekac i gadac jaka ta telewizja glupia, ale i tak potem grzecznie usiada i beda przelaczac kanaly do konca dnia, liczac na cud i na to ze akurat bedzie lecial jakis film ktory wygral oskara w tym roku xD

#telewizja #netflix #problemypierwszegoswiata #gorzkiezale
  • 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kimchi: mam jak twoi rodzice. Niby mam netflixa i amazona, ale jednak wygodniej mi po prostu włączyć satelitę, zawsze jakiś mecz lub jakaś publicystykę znajdę, tego na netflixie nie masz.
Poza tym wieczorem po robocie, jak już dzieciaki pośpią to nikt nie ma specjalnie siły na szukanie filmu, niech po prostu coś leci na odmozdzenie.
  • Odpowiedz
@Kimchi: no współczuję, moja mama sama nauczyła się używać hbo go, netflixa jej pokazałem i używa namiętnie, vod też umie, nagrywać na dekoderze też. Na, nawet Youtube się sama nauczyła i teraz szuka przepisów itd
  • Odpowiedz
@Kimchi Polecam wdrazac "na spokojnie", czyli piracic po jednym odcinku jakiegos serialu z netflixa - nadal traktuja to jak wydarzenie, ale jest troche jak w telewizji, musza poczekac na kolejny odcinek ;) Ponad rok takich dzialan i z telewizji wybieraja tylko Tvp Kultura bo tak im sie gust wyrobil, co wiecej ubolewaja na brak netflixa.
  • Odpowiedz
@Kimchi ale serio to o co wam chodzi? Netflix urósł wam do rangi ambitnej wysokiej rozrywki xD nie dziwie sie ze ludzie po 50 nie maja ochoty na seriale wyzszej półki bo to wymaga zaangazowania i czasu. A druga sorawa ze dla takich ludzi seriale o narkotykach, super bohaterach, albo jakies tego typu wysokiej jakosci seriale nie sa interesujace. Moja mama oglada tv przez godzine dziennie a i tak zaraz przed
  • Odpowiedz
@Kimchi ja mam pewne zwycięstwa na tym polu bitwy :) robiłam tak - ej mamo mamo ten serial będzie chyba fajny, oglądniemy razem?
Mama stwierdza że spoko jeden odcinek może obejrzeć. Mama się wkręca, prosi, żeby zgrać jej całą resztę i później ogląda sama :) z netfliksem też tak robię - po prostu jak jestem u niej i telewizor jest włączony to pytam czy oglądniemy coś i sama wybieram. Zazwyczaj się
  • Odpowiedz
@Kimchi: Mam gorzej, gadałem z wujkiem na temat gier, bo chce sobie kupić coś na ps4 i matka się wtrąciła i wypaliła, że gry są dla dzieci i ludzi bez zainteresowań... po czym siadła i zaczęła oglądać barwy szczęścia zachwalając jaki to jest życiowy serial. JA P------E.

@zlimer to samo, w odpowiedzi słyszałem, że barwy szczęścia, na dobre i na złe to są prawdziwe seriale, a nie jakieś wybuchy
  • Odpowiedz
gdzies pomiedzy pokoleniami zrobila sie gigantyczna dziura,

@Kimchi: Nie ma żadnej dziury, po prostu masz rodziców takich, a nie innych.

Moja mama jest po 60-tce, sama zainstalowała sobie Showmax, w którym regularnie ogląda Ucho Prezesa i inne rzeczy, chociaż też jej stałą rozrywką jest wieczór z tefałenem. Ostatnio obejrzała sobie pierwsze Minionki ("Jak ukraść księżyc" chyba) a teraz zaczęła oglądać tam Siostrę
  • Odpowiedz
  • 0
@Kimchi ooo to ja si^ pochwale, że udało mi się moją mamę przekonać do rezygnacji z telewizji i kupienia telewizora z dostepem do internetu, w tym netflixa. Ona ostatnio wiecej niz ja ogląda na tablecie ;)
  • Odpowiedz
@Kimchi: moi zazwyczaj mają włączone jakieś tasiemce, robią co innego i nie wiedzą o co w ni h chodzi. A jak ja sobie włączę coś z VOD to ciągle zagadują, a jak zapauzuję to obrażają się, że uważam, że mi przeszkadzają
  • Odpowiedz
@miki4ever: @Obserwator_z_ramienia_ONZ: W 100 % się z wami zgadzam. Jak jestem na zwolnieniu czy z jakiegokolwiek innego powodu siedzę dużo w domu i się nudzę to zdarza mi się oglądać zarówno "te lepsze" seriale, jak i filmy na Netflix. Na co dzień po prostu mi się nie chce. Wracam po pracy, coś tam ugotuję, zrobię to co w domu zrobić trzeba i mam ochotę się odmóżdżyć, a nie
  • Odpowiedz
@Kimchi: tak sobie mysle, ze masz racje, ale z drugiej strony to wykupilem Netflixa rok temu na jakis czas i jak mam byc szczery bardzo malo go uzywalem poniewaz seriali w ogole nie ogladam- chyba zadnego w zyciu nie obejrzalem calego. A kazdy film jaki chcialem obejrzec (nowy) i tak musialem szukac na roznych stronach internetowych(choc zadko ogladam filmy). Wracajac z pracy puszczalem randomowy serial na netflix i jakos w
  • Odpowiedz
W naszym kraju telewizja jeszcze dlugo bedzie sie miala dobrze, Ci ludzie lubia jak im sie mowi i narzuca co MAJA ogladac i co CHCA ogladac.

@Kimchi: Acha, bo Netflix nie ma ograniczonej biblioteki i też ci nie mówią co masz oglądać?
  • Odpowiedz