Wpis z mikrobloga

Dzisiaj w 8 na Joannitów jakieś dwie grube karyny nie miały biletu i zaczęły ściemniać, ze dopiero weszły i nie miały jak biletu skasować. Jak chcieli je zatrzymać to nasze bohaterki wyrywały się, z rąk kanarów. Jedna z Karyn wyskoczyła z komentarzem: "nie ma pan prawa mnie dotykać". Owszem, nie ma prawa, ale ona nie ma prawa jeździć bez biletu i #!$%@?ć jak ją kanar złapie Xdd .
bo ja słyszałem że jeden przystanek za darmo (no ciekawe jak to udowodnisz że jedziesz jeden przystanek podczas kontroli XD)

@sgnp_20: Kamery, zresztą muszą dać ci szanse skasowania biletu (w sensie w Krakowie podobno nie dają i masz problem ty) [wsiadasz, zablokowane kasowniki i dostajesz mandacik, bo nawet nie dali ci szansy skasować]. Tak chyba jest w regulaminie, ale musiałbym przeczytać na wszelki wypadek.

Natomiast co najciekawsze, na stronie MPK można
[wsiadasz, zablokowane kasowniki i dostajesz mandacik, bo nawet nie dali ci szansy skasować]. Tak chyba jest w regulaminie, ale musiałbym przeczytać na wszelki wypadek.

@fervi: No ja nigdy nie widziałem takiej sytuacji; trochę sprzeczna z logiką nawiasem mówiąc.
@sebe13: Mój wujek tak dostał, że wszedł do autobusu i chciał skasować (w Krakowie), ale kasowniki były zablokowane. Jedyne co dostał to zalecenie by kupować bilety miesięczne (wtedy migawki) niż jednorazowe. Nie udało mu się wywalczyć nic. W każdym razie po wejściu powinieneś dostać szanse skasować bilet i akurat ten jeden przystanek jest logiczny (ew. pół), by wsiąść i skasować bilet.
@fervi: Jeden przystanek ciężko zweryfikować, musiałbyś zatrudnić setki ludzi do przeglądania monitoringu. Mijałem setki przystanków, widziałem dziesiątki kontroli i jakoś zawsze rozpoczynały się dopiero wtedy, gdy wszyscy z kolejki do biletomatu kupili i skasowali bilety. Ja bym nie przyjął takiego mandatu, o ile w ogóle ta historia miała miejsce w rzeczywistości.
@sebe13: Nie do końca, kontrolerzy wsiadają (z tego co zauważyłem) na mało uczęszczanych (że tak powiem) przystankach [mało wsiadających].

Natomiast jak mówię - wchodzisz na stronę MPK i masz napisane gdzie są kontrolerzy (we Wrocku) xD
@sebe13: Natomiast chodziło mi o to, że można w miarę kontrolować kto wchodzi na przystanku. Na trasach często są przystanki puste - albo chociażby na pętlach, gdzie ludzie wysiadają
@Reepo: Ta grupa to ogólnie rak - na początku było ok, takie nieoficjalne forum Wrocławia.
Obecnie - skupisko karyn, sebixów i trolli którzy uwielbiają podpuszczać dwie pierwsze grupy do bólu dupy, przeklejacze past, trolle normickie, ale i sporo normalnych ludzi.
Jak się zadaje normalne pytanie, to zazwyczaj udaje się dostać normalną odpowiedź, ale stężenie gówna jest tam strasznie wysokie.