Wpis z mikrobloga

Mirki co się o-----o w autobusie przed chwilą to ja nawet nie...

Ale mi kobita podniosła ciśnienie.

Wracam sobie autobusem z uczelni i na tyle siedzi grupka czarnoskórej młodzieży, jedna dziewczyna i dwóch chłopaków (też chyba studenci, na oko może mieli powyżej 20 lat).

W połowie trasy wsiada biała otyła kobieta, typowa brytyjka, otyła i już z lica widać że jakaś patologia, tłuste włosy, kolczyki na wardze (wiecie, takich czasem można rozpoznać po jednym spojrzeniu) i błądzącym po autobusie, sugerującym, że jest na % wzrokiem upatrzyła sobie te grupkę nikomu nie wadzących ludzi, siedzieli sobie na tyle i zwyczajnie rozmawiali. Laska do nich podbiła, usiadła koło nich i zaczęła się awantura.

Poleciały rasistowskie określenia typu Black bitch itp itd. zaczęła machać przeszczepami i kopać tą dziewczynę czarnoskórą.

Moją naturalną reakcją było podejście do kierowcy autobusu i zgłoszenie problemu, że jak zaraz ktoś nie zareaguje to będzie bitka na tyłach autobusu. Kierowca olał.

usiadłem na swoje miejsce nasłuchując, sytuacja zaczęła robić się poważna bo po atakowanej czarnoskórej dziewczynie było widać że zaraz wybuchnie i w nerwach sama tez zaczęła używać wulgaryzmów.

Z reguły jestem spokojny (kto mnie zna ten wie) ale coś we mnie pękło. Wstałem, poszedłem na tył autobusu, zastawiłem jej drogę wyjścia i mówię, że jak się k.... zaraz nie uspokoi to dzwonię na bagiety bo tu jawny rasizm się o--------a i będzie miała kolorowo, ta widząc, że teraz jest w mniejszości 1 VS 2 (bo oczywiście ci towarzysze tej dziewczyny schowali głowy w kołnierze i cichosza) więc ich nie liczę, spotulniała nagle i zaczęła mnie przepraszać (jakby to mi coś zrobiła)

Mówię jej, że należy przeprosić osobę obrażaną ale czarnoskóra ze łzami w oczach tylko się odwróciła do okna i widać że miała w dupie jakiekolwiek przeprosiny.

Ta mnie popycha bo chce spieprzać z autobusu, puściłem a na odchodne jeszcze jej powiedziałem że ma w---------ć z autobusu w trymiga póki daje jej szansę wyjścia.

K.... nie znoszę rasizmu i pijanych rasistów.

#leicester #uk #emigracja #namarinwuk
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach