Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mirki jak wy znaleźliście to co chcecie robić w życiu, nie poszedłem w tym roku na studia bo po prostu nie wiedziałem na jakie. Zamykam już od paru miesięcy wszelkie problemy i sprawy na które nie było czasu w szkole (zdrowotne, rodzinne) Mam problem z tym jakie studia wybrać. Nic mnie konkretnie nie ciągnie, co bym nie wybrał to sobie poradzę i w tym problem, co z tego jak ze wszystkim sobie poradzę jeżeli będzie mnie to nudzić. Na studia mam zamiar wybrać się za rok. Ma ktoś jakieś rady?
#zycie #kariera #studia #kiciochpyta

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
  • 7
@kaosha: Studia inżynierskie są bardzo wszechstronne i jeśli wybierze się te najbardziej interdyscyplinarne, to potem łatwo jest się odnaleźć w wielu miejscach. Uczą tam wszystkiego po trochu, co bardzo w tym pomaga, ma to jednak ten minus, że przez czas studiów ma się wrażenie, że niczego nie umie się dobrze.
@Ixiliam: Dlatego jak ktoś kuma choć minimalnie działania matematyczne, excela i cada to polecam inżynierkę. Ja lubiłem bawić się wodą (budowanie kanałów i tam za szczeniaka na drodze po deszczu) to poszedłem na Inżynierię Środowiska ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Polecam.
@AnonimoweMirkoWyznania: Ja się zorientowałem na 3 roku studiów, że nie chcę pracować w dziedzinie którą studiuje i zacząłem szukać poważniej jakiejś alternatywy. Znalazłem ją w postaci pisania web apek. W grudniu kończę ostatni semestr na #studbaza , inżynierka i w końcu (mam nadzieje) będę mógł się zająć full time tym co teraz robię po godzinach. ( ͡° ͜ʖ ͡°) W międzyczasie próbowałem też innych rzeczy, ale nic