Wpis z mikrobloga

@Hannahalla: Aniu, jak Cię lubię, tak stwierdzenie o braku auta/zamówieniu taksówki to nie wiem czy traktować jako bait czy Ty tak na serio. xD

Moja siostra mieszka w Vancouver, szwagier programista 15k CAD więc biedy nie klepią, a ona jeździ z gówniakiem 1,5 lvl komunikacją miejską, nawet kiedy przyjeżdża do Polski.. bo jej się opłaca. W Kanadzie musiałaby wyrabiać prawko co trwałoby prawie 2 miesiące (nie ma tam tak jak
  • Odpowiedz
@PyraPrzeznaczenia: Jestem innego zdania, w Polsce jest jakaś chora mentalność - chore dziecko wysyła się do szkoły żeby nie miało zaległości (a później pół klasy chore), dorośli to samo - smarka, kicha, kaszle, gorączka ale L4 nie weźmie bo mu parę cebulionów przepadnie.
  • Odpowiedz
  • 2
@powiedz w zasadzie moja mama też mogłaby sobie kupić samochód ale nie lubi prowadzić auta xD Myślę, że to już podwójna patologia bo świadomie i z wyboru odbiera dziecku dostęp do podstawowych dóbr, to tak jakby było Cię stać na jedzenie a kupujesz i tak tylko czokoszoki.
  • Odpowiedz
  • 1
dorośli to samo - smarka, kicha, kaszle, gorączka ale L4 nie weźmie bo mu parę cebulionów przepadnie.

@belwarg przed chwila wyszlam od lekarza. Zapalenie zatok. "Nie widzę wskazań do zwolnienia" - usłyszałam ;) więc nie zawsze to wina dorosłych, że nie chcą iść, a nie mogą
  • Odpowiedz
@Hannahalla ojej jaka ty jesteś odpowiedzialnia, szkoda, że z punktu widzenia kogoś kto nie ma dzieci xd. Jak ci to przeszkadza to kup auto i będziesz odseparowana od tego całego plebsu
  • Odpowiedz
@Hannahalla: Ale z Ciebie gwiazda wypoku ( ͡ ͜ʖ ͡) Trochę nie poważne są Twoje oskarżenia, bo komunikacja publiczna jest dla wszystkich, więc jeśli Ci przeszkadza to, że musisz jechać z jakimiś gówniakami tramwajem, zawsze możesz zainwestować w swój środek lokomocji. Chociaż może być Ci ciężko, patrząc na to, że wykonujesz jakąś gównopracę w Warszawie za śmieszne pieniądze.
  • Odpowiedz