Wpis z mikrobloga

@schedule: Unikać pracowania na 13stce bez zewnętrznego monitora. Nie wiem czy jest sposób uniknięcia wielu pulpitów na macu bez kupowania aplikacji, ale to akurat po podbindowaniu klawiszy do myszki jakoś idzie.
  • Odpowiedz
@schedule: Chodzi mi o to, że jak zmaksymalizujesz aplikację na macu to ona dostaje oddzielny pulpit przez co praca na wielu pulpitach jest praktycznie wymuszona (do czego nie każdy jest przyzwyczajony). Więcej możliwości zarządzania oknami można otrzymać kiedy kupi się zewnętrzną aplikację i to możliwe, że jest sposób aby uniknąć pracy na wielu pulpitach, która bez touchpada nie jest aż tak wygodna. Po podbindowaniu odpowiednich klawiszy (przeskakiwanie pomiędzy pulpitami) praca
  • Odpowiedz
@Morzan: chyba masz maka od niedawna. Zazwyczaj na maku nie maksymalizuej się okien tylko rozszerza na wysokość ekranu (przytrzymujesz ⌥ i klikasz na trzecie kółeczko, maksymalizacji - powinien się pojawić plusik). Wtedy normalnie można używać ⌘+TAB.

Bindować też nie trzeba, bo jest domyślny skrót klawiczowy ⌃+strzałka w lewo/prawo
  • Odpowiedz
@schedule: Zgadza się. O, muszę wypróbować ten pierwszy patent. Co do skrótu z przeskakiwaniem to wiedziałem o nim ale na myszce jest dla mnie o niebo wygodniej bo nie muszę angażować 2 rąk aby to zrobić :)
  • Odpowiedz