Wpis z mikrobloga

@DAMONSTER: tez nie rozumiem, pogralem (chociaz to troche nad wyrost bo gra crashowala co 20min i musialem powtarzac od poczatku tutorial z 3x) pare godzin w bete destiny 2 i to bylo najnudniejsza gra w jaka gralem w tym roku. W jedynke nie gralem ale mysle ze bylo podobnie, nuda nuda i jeszcze raz nuda.
  • Odpowiedz
  • 0
@corinarh Hmmm... Bo może jest taka możliwość, że gra jest dobra, ale nie w Twoim typie. Dla Ciebie pewne aktywności mogą być nudne, a dla innych osób te same aktywności mogą być dobrą zabawą.
Co do filmu, to znam typa od dawna. Gość będzie nakręcał drame, bo tylko z tego żyje jego kanał.
  • Odpowiedz
@DAMONSTER: @corinarh: bo Destiny (napisałbym, że szczególnie 1, ale 2 to przecież to samo tylko przyprawione szczyptą fabuły) to w zasadzie ciągły grind. Nawet najbardziej zatwardziali gracze MMO w końcu się tym potrafią znudzić. Dość powiedzieć, że kiedy 1 była w miarę świeża, to ludzie robili hardware'owe boty do farmienia takie cacka co się przychodziło do punktu, celowało na respa i zapinało pada w coś, co ciągle wciskało
  • Odpowiedz
  • 1
@kaganiec_oswiaty Destiny to przede wszystkim "loot based shooter". Rozumiem, że można narzekać jak ten "grind" przebiega, ale narzekanie na sam fakt grind'u, to jak mieć pretensje, że w call of duty musisz strzelać do innych ludzi. Po prostu trzeba lubić ten typ rozgrywki.
  • Odpowiedz
"loot based shooter"

@grzsci: no widzisz. I tu mogę podać drugi taki przykład- Borderlands. Jedynka to był w zasadzie odpal karabin i n---------j aż do samego końca gry, gra była płaska jak heblowana deska, bo fabuły to było tam tyle co "tu już skończyłeś, idź do następnej miejscówki". I w zasadzie jedyne co się liczyło to też wylootowanie jak najlepszej pukawki. Słowo daję, że gdzieś pod koniec gry się skapnąłem,
  • Odpowiedz
  • 1
@kaganiec_oswiaty Nie wiem kiedy ostatnio grałeś w Destiny, ale grind w tej grze jest stworzony pod niedzielnych graczy. W D1 po dodatku the taken king, grind został bardzo, ale to bardzo uproszczony. W D2 jest chyba jeszcze prostszy i zajmuje bardzo mało czasu.
  • Odpowiedz