Aktywne Wpisy

Nie wiem skąd się wzięła opinia, że podróżowanie pociągiem jest wygodniejsze niż autobusem.
Ostatnio jechałem kilka razy nocą flixbusem w nocy i dało się przespać. Ludzie po pewnej godzinie siedzą cicho i sobie nie przeszkadzają.
Dzisiaj pierwszy raz spędziłem taką podróż w pociągu i była katastrofa. Przedział 6 osobowy. Na początku oprócz mnie jakaś parka i grubas. Grubas już od początku jęczy i sapie. Jak zasypia to p---------e chrapie. Ale to jeszcze
Ostatnio jechałem kilka razy nocą flixbusem w nocy i dało się przespać. Ludzie po pewnej godzinie siedzą cicho i sobie nie przeszkadzają.
Dzisiaj pierwszy raz spędziłem taką podróż w pociągu i była katastrofa. Przedział 6 osobowy. Na początku oprócz mnie jakaś parka i grubas. Grubas już od początku jęczy i sapie. Jak zasypia to p---------e chrapie. Ale to jeszcze

annlupin +20
sytuacja na zewnątrz jest taka że jakieś ptaki sie drzom jakółki jeszcze śpią i gołomp też

Jaki był cel tych akcji? Babcia umarła (Großmutter gestorben)
#polska #niemcy #drugawojnaswiatowa #historia #gliwice #slask
źródło: comment_0B4Y2Ex5PieexqlSNEgz20KKtnKw14w2.jpg
Pobierzźródło: comment_emRgr1rex7yOE6voA6WnNsP3lipd855u.jpg
Pobierzźródło: comment_Zus9h5Fe4DB3ShhVW7CLMY1bCjiwguCo.jpg
Pobierzźródło: comment_4myWw8dCSUHPiBHcW3XmdBul33Uqv0vN.jpg
PobierzW gliwicach były 3 wieże. Zdjęcie przedstawia 2 wieże przy ulicy radiowej które z prowokacją gliwicką nie miały nic wspólnego.
Prowokacja odbyła się przy obecnej ul. tarnogórskiej gdzie była jedna wieża.
Sama prowokacja odbyła się w budynku nadawczym przy radiostacji na ul. tarnogórskiej.
Wyjaśnienie:
Obiekty na zdjęciu były stalowe, pomiędzy wieżami rozciągnięta
Mieszkam od dziecka ale dopiero teraz mnie uświadomiłeś że na radiowej też była radiostacja ale pozioma i że tak istotna jest konstrukcja pionowa bo zapewnia lepszy sygnał.
Logiczne że pionowy sygnał lepszy ale nigdy o tym nie myślałem xD