Wpis z mikrobloga

Nie wiem jakie są twoje doświadczenia w zakupie i serwisowaniu aut ale mogę podzielić się z Tobą doświadczeniem jako wieloletni użytkownik starych i współczesnych Ferrari, Porsche czy AMG ze takiej katastrofy jaka jest Giulia Quadrifoglio, serwis Alfa Romeo i postawa importera - w życiu nie widziałem.

Źródło

#alfaromeo #alfaholicy jak tam, dalej zadowoleni z największej kaszany roku? Podobno Marchionne już dobija się do chińskich przemysłów motoryzacyjnych błagając o współpracę, ciekawe czemu skoro przecież jest tak świetnie, wielka ofensywa modelowa i w ogóle. Ja sam zastanawiałem się nad zakupem Quadrifoglio w niedalekiej przyszłości, ale po wszystkich tych ekscesach te głupie chujki z FCA mogą być pewne, że nie dostaną ode mnie złamanego grosza.

#motoryzacja
p.....e - > Nie wiem jakie są twoje doświadczenia w zakupie i serwisowaniu aut ale mo...

źródło: comment_BrgRJ8J7XOyeGWo6klctI4boN0RhLNWJ.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@panicze: problem w tym ze jak bmki np m3 sie psuły to każdy to brał na klate i starał się naprawiać. Tutaj jest zgoła inaczej bo jak zaczyna się coś dziać w czasie "choroby wieku dziecięcego" to syf kiła i mogiła.
Wiadomo ze problemy z:
m3 nie sa tak medialne jak z alfami
focus rs i wymiany silnika po 20k km też nie lipa
palenie oleju w TSI grupy VAG też nie bo te modele tak mają
i
  • Odpowiedz
@panicze: Powinni raczej szukać szczęścia w sprzedaży marki japońcom, byłaby szansa na w miarę bezawaryjną jazdę przy zachowaniu zalet Alf, których jest wiele.
  • Odpowiedz
@bigger: eh. ja i tak nie jestem targetem na auta ktore kosztuja od 300k. Pół roku oszczedzałem kupujac auto za 30k to nie wyobrazam sobie zeby 5 letnie oszczednosci wyrzucic w auto. Także nie usprawiedliwiam.
  • Odpowiedz