Aktywne Wpisy
Minieri +944
ImNewHere +51
#ukraina #wojna #rosja
Niestety dlatego NATO czy UE jest w kwestii decyzji niezdolne do niczego. Nigdy nie będzie zgody każdego członka na jakieś działania.
A mamy szansę bić się na ziemiach Ukrainy tak jak kiedyś walczono na naszych, głównie siłą żywą Ukrainy.
A za rok, może już być za późno i będziemy w czarnej dupie przygotowując nasz kraj do wojny..
Niestety dlatego NATO czy UE jest w kwestii decyzji niezdolne do niczego. Nigdy nie będzie zgody każdego członka na jakieś działania.
A mamy szansę bić się na ziemiach Ukrainy tak jak kiedyś walczono na naszych, głównie siłą żywą Ukrainy.
A za rok, może już być za późno i będziemy w czarnej dupie przygotowując nasz kraj do wojny..
Posiadam net w Inea - 150Mbps, leci po Wi-Fi. Na początku korzystałem z routera dołączonego do zestawu od nich (Thomson TWG870), ale to miało przesył maksymalny w okolicy 50Mbps i do tego mulił jak cholera, nie wspominając o żałosnym zasięgu i w pokoju obok praktycznie nie łapał.
Postanowiłem więc zakupić lepszy router - padło na D-Link Router DIR-868L, okazało się, że wymaga modemu i użyłem Thomsona na kablu jako modem, a Dlink wysyła Wi-Fi. Zasięg przyzwoity, transfer wyciąga na wifi maksymalny, ale... regularnie mam spadki prędkości. Praktycznie codziennie miewam kilka razy na ok. pół godziny/godzinę spadek w jakości przesyłu danych i strony ładują się jakby chciały a nie mogły, a filmy na YT zmieniają jakość na 144p -.-
Czy to wina Inei/modemu Thomsona czy też coś z Routerem? Jak to w ogóle posprawdzać? Dzieje się tak zarówno na 5GHz jak i na zwykłym połączeniu.
#internet #inea #router #dlink #siecikomputerowe
W miedzyczasie sprawdz apka wifi analyzer utylizacje kanalow w Twoim otoczeniu.