Wpis z mikrobloga

[ #aliexpress #gearbest #geekbuying #banggood #banki ]

Jako iż w moim banku nie ma możliwości posiadania karty walutowej, zmuszony jestem znaleźć sobie inny bank, który tak ową posiada. Oferta jakiego banku jest najtańsza w eksploatacji w przypadku okazjonalnych zakupów z Chin? Do niczego innego nie zamierzam używać tego rachunku /karty. Oferta Alior Bank, która zwie się kantor walutowy jest ok, czy są lepsze opcje?

Pytanie numer 2. Na #gearbest zauważyłem, że przy sporej liczbie produktów pojawiła się w ciągu ostatnich dni opcja wysyłki Priority Line. Jest jakaś reguła dla tej opcji? Będzie ona na stałe czy poprostu pojawia sie i trzeba korzystać, bo w każdym momencie może zniknąć?
  • 15
@Yaser: Jest taka apka Revolut ma dużo lepsze kursy walutowe niż kantory czy banki, i nie trzeba tracić czasu na przelewy. Jak zamówisz kartę fizyczną to będziesz też mógł na wakacjach używać bankomatów z dobrymi przelicznikami.
@Yaser: czasem sie da, czasem sie nie da. Oficjalnie PayPal nie wspiera Revoluta. Karta wirtualna jest bezplatna i jej zalozenie to kilka minut. Mozesz sprawdzic, czy u ciebie zadziala podpięcie.
Jesli chcialbys szybko na poczatku za cos zaplacic dolarami o wartosci wiekszej niz 250zł to bedzie ciezko, bo sa indywidualne limity.
Jesli chcialbys szybko na poczatku za cos zaplacic dolarami o wartosci wiekszej niz 250zł to bedzie ciezko, bo sa indywidualne limity.

@losowosc
A jakie warunki trzeba spelnic, aby nie bylo limitow lub aby byly wyzsze?
@Yaser: limity ma kazdy ale z czasem sie zwiekszaja. Jak i kiedy i o ile? Ani ja ani support ci tego nie powiemy, bo to informacje poufne. Mi udalo sie z czasem po kilku doladowaniach zniesc calkowicie limit 24-godzinny.