Aktywne Wpisy

alkoJezus +597
źródło: temp_file4793553338842955220
Pobierz
Lynch9 +74
Ja chciałem się tylko zapytać gdzie jest covid? śmiertelność, umieranie ludzi z jego powodu, obrazki jak z horroru? zniknął? przestali go wypuszczać czy o co chodzi? Jak Putin rozpoczął wojne to zniknął covid, ten gość to jednak fachowiec jest. A może to wszystko to tylko zabawy wielkich głów światowych? #medycyna #pytanie #zdrowie #szury #teoriespiskowe #covid19

1) Ktoś już ma ten system na Redmi 4x? Jak wrażenia? Głównie pytanie o baterie.
2) Mogę bezpośrednio wgrywać na MIUI 8.2 (Android 6)?
3) Czy faktycznie traci się jakieś zabezpieczające usługi od Xiaomi po odblokowanie bootloadera?
4) Czemu ma służyć druga komenda "fastboot boot twrp.img" przy wgrywaniu TWRP? Bez niej telefon nadpisze TWRP czy jak?
5) Najnowsza wersja TWRP to twrp-3.1.1-0?
6) O co chodzi z "This device uses dm-verity!" na tej stronce. Czy mnie to powinno obchodzić? Nigdzie indziej nie znalazłem o tym wzmianki.
7) Gdzieniegdzie piszą, żeby usunąć blokadę ekranu i powłączać parę opcji programistycznych. Ale na xiaomi.eu nic o tym nie wspominają. Trzeba czy nie trzeba?
Jest trochę tych pytań ale proszę o wyrozumiałość. Jeżeli system chodzi stabilnie to chętnie wgrałbym go jeszcze przed wyjazdem, ale mogę też powściągnąć swoje zapędy i poczekać tydzień.
#xiaomi #android #pytanie #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #miui #miui9 #miuipolska #bojowkaandroid
@Memory5: zgodę już dostałem z dwa tygodnie temu bo już wtedy zacząłem się przymierzać do flashowania, ale stwierdziłem, że poczekam na nowe MIUI.
Do Global Dev potrzeba odblokowanego bootloadera, a nie potrzeba TWRP? Jak to? Zresztą nie wiem czy i tak bym nie wypróbował xiaomi.eu zamiast Globala.
Dziękuję za
" Note that having a locked bootloader doesn't disable Fastboot, so you can still Fastboot flash a ROM no problem. "
" If your device is locked, please click here to unlock it first. "
Oba cytaty odnoszą się do metody Fastboot.
I czy wiesz może jeszcze coś na temat pytania 4 i 6?