Wpis z mikrobloga

@gosiage: @kruzd: Nie tak dawno bo bo w '91 ojciec kolegi tak się ucieszył z narodzin syna, że zapomniał o drugim imieniu dla niego i jakoś nie rozmawiał z żoną, która nie dowiedziała się o tym. Kolega ma na wszystkich świadectwach dopisane "Krzysztof", a w dowodzie tylko jedno. CAŁY TEN XX W. BYŁ ZAKRĘCONY JAK TEN TATA KOLEGI.
  • Odpowiedz
@cypisek84: to mój narzeczony ma na imię Józef choć miało być inaczej, bo tez jego stary był pod wpływem i myślał ze pytają go o imię jego, a nie jak ma mieć dziecko. Niebieski posługuje się swoim drugim imieniem które miało być pierwsze :) Ale myślimy o zmianie tym bardziej ze wyrzekł się ojca.
  • Odpowiedz
@gosiage: ja gdy potrzebowalem akt urodzenia okazalo sie ze mam tam zle nazwisko. (Literowka zrobiona bo ktos nie zrozumial nazwiska i wpisal bardzo podobne), to samo w akcie chrztu. O dziwo udalo mi sie dostac dowod z poprawnym nazwiskiem bezproblemowo. xD
  • Odpowiedz
@KsiegaRekordowSzutki: mam 25 ( ͡° ͜ʖ ͡°) i jestem pierworodna mojego ojca. Tata późno się ożenił i późno rodzine założył. Zreszta to chyba u nas tradycja. Gdy moj ojciec się urodził, jego tata tez miał 40 kilka lat :) Ja tez planuje rodzine raczej po 30.
  • Odpowiedz