Aktywne Wpisy
theOstry +72
#kredythipoteczny #nieruchomosci #inwestowanie
Ostatnio gadałem ze znajomymi. Łączny przychód na rękę 25k dla parki. Kredyt rata 7k, do spłaty jeszcze 950k. Dwa auta w lizing 4k. Średnio miesięczny rachunek za grzanie chaty 2k (pompa ciepła, brak fotowoltaiki) resztę #!$%@? na wakacje co kwartał. Nie nadplacili kredytu o złotówkę, nie założyli fotowoltaiki. Zero oszczędności. Ja #!$%@? jak można tak żyć, wystarczy, że jednej osobie podwinie się noga.
Ostatnio gadałem ze znajomymi. Łączny przychód na rękę 25k dla parki. Kredyt rata 7k, do spłaty jeszcze 950k. Dwa auta w lizing 4k. Średnio miesięczny rachunek za grzanie chaty 2k (pompa ciepła, brak fotowoltaiki) resztę #!$%@? na wakacje co kwartał. Nie nadplacili kredytu o złotówkę, nie założyli fotowoltaiki. Zero oszczędności. Ja #!$%@? jak można tak żyć, wystarczy, że jednej osobie podwinie się noga.
methhod +128
#polregio #przewozyregionalne #rzeszow #przemysl
Bilet na pociąg Przewozów Regionalnych a.k.a. PolREGIO jest ważny przez 6 godzin (licząc od godziny wypisanej na bilecie). Nie na konkretne połączenie. Tak więc, jeśli mniej więcej wiesz o której porze dnia chcesz podróżować, śmiało możesz nabyć bilet przez Internet z wyprzedzeniem, bez obaw o dokładną godzinę odjazdu.
Dobrze rozumiem ?
Chcę po prostu dostać się jak najtaniej do Lwowa
Komentarz usunięty przez autora
Krosno - Rzeszów(autostop, 0 zł)
Rzeszów - Przemyśl ( regio, 6 zł)
Przemyśl - Medyka ( maszruta 2 zł)
Medyka - stacja Dzierż Kordon (zapewne z buta, albo podobno 1 UAH ~16 gr marszruta)
stacja Dzierż.Kordon - Lwów (elektryczka, taki pociąg, podobno 20-25 UAH, więc jakieś
Dzięki wszystkim za wskazówki!
I jeszcze dla zainteresowanych
Rzeszów Przemyśl 2h
Przemyśl-Dzierż Kordon (wlacznie z przejsciem granicy liczę godzinkę- 1.5h
Dzierż Kordon-Lwów 2h
Więc coś koło 7-8 h zapewne. Ale mam czas więc nie przeszkadza mi ten czas :)