Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Nie jestem pewna czy formularz z wyzwaniem się wysłał, dlatego dodaję jeszcze raz. Jeśli wpis zdublowany, to przepraszam admina i proszę o zignorowanie.

Poznałam na jednym z portali randkowych chłopaka, z którym świetnie mi się rozmawia. Niestety, on nie przejawia jakiejkolwiek inicjatywy ( ͡° ʖ̯ ͡°) Tzn. wychodzi z inicjatywami spotkań (np. dzisiaj byliśmy w kinie), ale traktuje mnie jak koleżankę, mimo iż mamy za sobą już kilka spotkań.

Zastanawiam się co o tym myśleć. Zapytać wprost jak widzi naszą relację? Z jednej strony to fajna znajomość, ale z drugiej - znajomych mi nie brakuje, a poznaliśmy się jednak na portalu randkowym, a nie np. na domówce.

Może to kwestia nieśmiałości? Tylko on ma 24 lata i niby miał wcześniej dziewczynę. Co raz bardziej zniechęcam się do poznawania niebieskich przez internet ()

#podrywajzwykopem #sympatia #badoo #tinder #tfwnobf #logikaniebieskichpaskow

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
  • 21
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: to proste. Nie każdy facet myśli o seksie
Są romantycy którzy chcą zbudować jakaś relacje. Jeśli ci spieszno to możesz go tam w kinie po ręce posmyrac lub po alko pocałować w tańcu... może być faktycznie nieśmiały, ale w dzisiejszych czasach gdy dziewczyna robi pierwszy krok to nic złego.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: jeśli jesteś na tyle odważna, to nawet się nie zastanawiaj, tylko wprost go zapytaj jak widzi waszą relację... ewentualnie tak jak ktoś wyżej napisał, "złap go za jajka" i zobacz co się stanie, czy stanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Same wychodzenie z inicjatywą np. pojsciem do kina zawsze jest jakimś sygnałem. W końcu idziecie tam sami spędzać czas. Nie robi tego bo jest zmuszony, robi to po to bo chce spędzić z Tobą czas.

Po prostu sama zacznij coś działać, a nie że facet wszystko będzie proponował - niektórzy z natury są nieśmiali po prostu. Sprawiaj wrażenie otwartej, zaczepiaj go dotykiem, nie rób z siebie kobiety która przed sobą
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: nieśmiałość, ja kiedyś zarywałem różowego miesiącami, spotykaliśmy się regularnie i nigdy nie odważyłem się jej powiedzieć że coś czuję, nie zainicjowałęm nic więcej niż friendzone, kontakt się urwał. Nie żałuję bo mam teraz fajnego różowego, ale jak sobie pomyślę, to stuleja motzno :D
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Zapytaj. Po prostu. Przestańcie do #!$%@? pana naszego, traktować facetów, jak istoty, które wszystko muszą zrobić i wszystkiego się domyślać. KOMUNIKACJA!

Niestety, on nie przejawia jakiejkolwiek inicjatywy ( ͡° ʖ̯ ͡°) Tzn. wychodzi z inicjatywami spotkań (np. dzisiaj byliśmy w kinie)

super... A jaka jest Twoja inicjatywa?
  • Odpowiedz
PrzystojnyMurzyn: Pewnie jest nieśmiały, chciałby się za Ciebie zabrać ale nie wie jak to zrobić i nie umie czytać sygnałów. Może miał wcześniej dziewczynę ale może wtedy "jakoś tak po prostu wyszło bardziej naturalnie" albo to ona przejęła inicjatywę.

Nie pytaj - jeśli jest nieśmiały to nie będzie to łatwa rozmowa i będzie mu trudno przyznać się że chciałby ale nie wie jak (z resztą, nie chciałabyś żeby Ci to mówił
  • Odpowiedz
  • 0
@AnonimoweMirkoWyznania cipeusz i tyle, Ty go nie zmienisz bo tylko będziesz się frustrować. Ogólnie poznawanie ludzi w necie odradzam :) nie znasz słynnego "kozak w necie #!$%@? w świecie"? Wychowani na komputerze i grach - w prawdziwym życiu też myślą że mają kilka żyć ;)
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Skoro sam proponuje spotkanie, to znaczy że jesteś dla niego fizycznie atrakcyjna. Czy cierpisz na jakieś schorzenie, które uniemożliwia Ci np. złapanie go za udo w kinie lub zmienienie pożegnalnego *cmok* na pocałunek?
Jest szereg powodów dla których facet nie wykonuje pierwszy dalszego kroku, nie będę się nad nimi rozwodził bo to bez sensu.
  • Odpowiedz