Wpis z mikrobloga

@BJXSTR:
ja rozumiem, że wzorowanie się na dobrych browarach to dla nich wyróżnienie, ale tutaj konotacje z Deer Beer są intensywne i widząc obrazek się zastanowiłem, co Grzesiek znowu uwarzył, a dopiero później przeczytałem że to z jakiegoś nowego browaru...
@BrowarPERUN sprawa nie jest nowa, nie Ty pierwszy zauważyłeś podobieństwo. Dziki Kocur tłumaczył się już w social media że podobieństwo jest niezamierzone, że po prostu artysta którego zatrudnili od dawna tak rysuje, a jak zagadałem kiedyś piwowara to mówił że rozmawiali z ludźmi z Dear Beer i "bez spiny". Nie jestem właścicielem więc nie mi się na ten temat wypowiadać ;-)
@BJXSTR:
to że z Grześkiem nie ma problemu, to się domyślam, aczkolwiek nie tylko o grafikę się rozchodzi. Podobieństwo czcionki, ułożenia poszczególnych elementów względem siebie - ktokolwiek zajmował się kwestiami wizualnymi to mocno zainspirował się etykietami DB. Wydaje mi się, że długoterminowo to niezbyt dobre rozwiązanie i na miejscu właścicieli mocno zastanowiłbym się, czy warto aby ich etykieta w pierwszym momencie przywodziła na myśl inny browar...

No i nazwa "kocur" też