Aktywne Wpisy
Duza-fajka +188
Zmarła mi przed chwilą mama, 6 lat temu tata, jak jeszcze byłem nastolatkiem. 22 lata na karku, od dawna się czułem sam na tym świecie, ale teraz to już przesada
Prawda jest taka że
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
#logikarozowychpaskow #bekazrozowychpaskow #prawo #zwiazki
@Shyvana: Tak, ale państwo ustala kto jest odpowiedzialny za to dziecko i musi płacić alimenty. A w przypadku legalnej aborcji, to nie jest fair. Sterylizacja = uszkodzenie ciała, serio porównujesz to do aborcji? :) Ciążę można przerwać, legalizacji aborcji chcą kobiety. W takim razie alimenty nie powinny być w prawie - ewentualnie w formie zasiłku socjalnego (jak 500+), ale nigdy w formie przerzucania
@ninakraviz: Ale ja doskonale wiem czemu kobiety zostają i chcą zostawać w domu i opiekować się nim oraz swymi dziećmi. Ale to nie jest przymus, może robić to niania albo ich ojciec. Równie dobrze można nie mieć dzieci. Rzecz w tym że to wybór. Razem z swoim facetem się na to decydujecie. Jak możesz mieć pretensje do gościa
Nie musisz mi tłumaczyć swojej ogólnej linii myślenia, bo ta rozumiem a nawet zgadzam się z nią. Więc zamiast
I dalej - odnosze wrazenie, ze mamy zupelnie inne podejscie do malzenstwa. Zreszta podobnie inne niz Twoje ma @Shyvana. Kobieta poswieca zycie zawodowe na rzecz rodziny nie dla obcej
@shnitzel: Jest w ciemnej zopie. Znam podobny przypadek gdzie koleś wziął na siebie kredyt, wybudował dom i spałacali go razem ze swoją kobietą, ale nie mieli slubu i jedyne co ich wiązało, to dzieciak.. Potem on znalazł pieroga na boku i zalał drugą. Miał przynajmniej tyle godności, że się wyprowadził do tej drugiej zostawiając pierwszą w domu, ale i tak chałupa jego. Co mają w głowie różowe
@agaja: To robi przecież każda dorosła osoba mieszkająca na własną rękę. Nie myślałem o tym, by przedstawiać to jako "bezwartościowe" - bardziej jako powszechne. A właściwie to chciałem zaznaczyć, że to nie jest praca zarobkowa - czyli kobieta nie wypracowuje pieniędzy dla domu. Stąd nie płaci składek, podatków itd. - przez to nie należy jej się emerytura.