Aplikacja wyświetla na żywo tablice rozkładowe przystanków znajdujących się w okolicy. Pobiera informacje z serwisu rozklady.lodz.pl i przedstawia je w wygodnej formie.
Podczas czekania na tramwaj miałem dość zastanawiania się przyjedzie, czy coś się zepsuło po drodze i stoją? a zarówno myBus jak i WatchLine wymagały za dużo klikania aby dostać się do informacji o aktualnych odjazdach. O stronie rozklady.lodz.pl nie wspominając ( ͡°͜ʖ͡°). Dla mnie apka sprawdza się świetnie, mam nadzieję że komuś też się przyda.
Dajcie jakiegoś plusa za zmianę świata na lepsze. ( ͡°͜ʖ͡°)ノ⌐■-■
@2ndLaw: @ntr1987: Panowie, testowałem apkę na urządzeniu z Androidem 4.4 i otrzymałem ten sam efekt co u Was (to dobrze). Udało mi się nawet rozwiązać problem, który go powodował (też dobrze).
Niestety na moim testowym urządzeniu, aplikacja nie potrafiła uzyskać danych GPS. Mało tego, nawet natywna przeglądarka internetowa Androida (z której niestety moja aplikacja na tej wersji systemu korzysta "pod maską") sobie z tym nie radziła na jakiejkolwiek
Zrobiłem aplikację ze skaczącym autobusem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tablice Przystankowe - Link do Google Play
Podczas czekania na tramwaj miałem dość zastanawiania się przyjedzie, czy coś się zepsuło po drodze i stoją? a zarówno myBus jak i WatchLine wymagały za dużo klikania aby dostać się do informacji o aktualnych odjazdach. O stronie rozklady.lodz.pl nie wspominając ( ͡° ͜ʖ ͡°). Dla mnie apka sprawdza się świetnie, mam nadzieję że komuś też się przyda.
Dajcie jakiegoś plusa za zmianę świata na lepsze. ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
#lodz #chwalesie #androiddev i przy okazji całych czterech odważnych pod tagiem #phonegap
źródło: comment_voIHE6sW2ikxM0hyaDqKDkbBzDs91AVb.jpg
Pobierz@rvsky:
@Tukan_Marcin: nie wszystko na raz, powoli ;)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.szmiglo.zdazus
Niestety na moim testowym urządzeniu, aplikacja nie potrafiła uzyskać danych GPS. Mało tego, nawet natywna przeglądarka internetowa Androida (z której niestety moja aplikacja na tej wersji systemu korzysta "pod maską") sobie z tym nie radziła na jakiejkolwiek