Aktywne Wpisy

wykop +8
Zmiany w lewym menu!
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
źródło: wykop
Pobierz
caviar1987 +119
Osiem lat batalii o drogę....
Już od ośmiu lat toczy się sprawa sądowa o ustanowienie tzw. „drogi koniecznej”. Sprawę zainicjował sąsiad, którego nigdy w życiu nie widziałem na oczy. Zamiast próbować porozumieć się z sąsiadami – od razu skierował sprawę do sądu.
Problem w tym, że jego żądania z biegiem czasu tylko rosły. Początkowo domagał się drogi o szerokości 3 metrów, ale gdy przepisy zaczęły wymagać szerszych dojazdów dla nowych inwestycji, zażądał 5 metrów
Już od ośmiu lat toczy się sprawa sądowa o ustanowienie tzw. „drogi koniecznej”. Sprawę zainicjował sąsiad, którego nigdy w życiu nie widziałem na oczy. Zamiast próbować porozumieć się z sąsiadami – od razu skierował sprawę do sądu.
Problem w tym, że jego żądania z biegiem czasu tylko rosły. Początkowo domagał się drogi o szerokości 3 metrów, ale gdy przepisy zaczęły wymagać szerszych dojazdów dla nowych inwestycji, zażądał 5 metrów
źródło: image
Pobierz

Jest nowy router ASUS DSL-AC52U.
Do niego podłączona Neostrada do 20mb.
Router obsługuje kilka tel, dekoder, tv, itp
Wszystko działa pięknie do czasu podłączenia kabla sieciowego z kamerami.
Od tego czasu po jakiś 15-20min sieć pada, da się do niej podłączyć ale pojawia się informacja "brak intenretu" i wszystko muli lub jest offline.
Nie działa tv, dekodery, laptopy itp, ale co NAJWAŻNIEJSZE DZIAŁAJĄ iPody, iPady...
Macie jakiś pomysł co się dzieje?
#router #siecikomputerowe #sieci #komputery #informatyka #wifi #pytanie
Tak sobie myślę czy net by nie wyrabiał tego?
Martwi mnie jedna rzecz, net jest do 20mb, a realny max to 15mb i co najważniejsze z bardzo marnym 0.8-1mb uploadu...
źródło: comment_cbGlomD3C0JHMM7gOjjfV6xPTRtsuqqW.jpg
PobierzNiszczy mi czaszkę to, że na Apple wszystko działa :D
W sumie sam router kompletnie nie ma nic ustawionego, podstawowa konfiguracja po wyciągnięciu z pudełka, login, hasło do neo i tyle.
Najgorsze jest to, ze od kamer jest jakaś inna ekipa i może być ciężko z dostępem itp, wyciągnęli mi tylko kabel sieciowy i tyle ;)
Nagrywanie na rejestrator + dostęp z każdego miejsca na telefonach.
Tylko gdyby faktycznie net nie wyrabiał, to dlaczego sprzęt od Apple chodzi :D
Prawdopodobnie jest to dość prosta kombinacja w domku jednorodzinnym, więc nie przewiduje tu jakiś kombinacji dużych.
Jest to nówka sztuka i dość dobry router, więc nie powinno się tak dziać, i kolejny raz dopowiem że iPady działają nawet z kamerami.
Coś się musi dziać/zmieniać/przestawiać w ciągu tych 15 minut własnie od strony kamer.
Czy to DHCP czy inne ustrojstwo.
Apple jak to Apple linux rządzi się swoimi prawami, więc może telefony sobie radzą z tym...