Wpis z mikrobloga

Poleci ktoś jakiś fajny tutorial/opis/artykuł, jak można stworzyć end-to-end appkę w .NET Core z wykorzystaniem EF Core i Angulara 2? Coś, co pozwoli mi wejść w generalnie proces tworzenia takich aplikacji. Wiem, że mogę uczyć się wszystkiego osobno, ale chciałbym od razu być świadomym integracji tych trzech "stworzeń".

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jurigag: Chodzi mi po prostu o robienie tego całkowicie w Visualu, łącznie z podpięciem projektu Angulara2 do istniejącego modelu i DAL'a. Czyli tak jak napisałem, end-to-end. Dzięki za link, który podesłałeś - też go sobie przerobię, a później po prostu dodam Angulara2 do tego.
  • Odpowiedz
@Jurigag: Albo po prostu osobny projekt, tak jak to widziałem w przykładowych apkach na GitHubie. Przykładowo solucja z następującymi projektami:
NazwaApki.Models (gdzie siedzą POCO)
NazwaApki.DataAccess (EF + dostęp do DB)
NazwaApki.Web (Projekt Angularowy)
NazwaApki.WebApi (wystawione WebApi do wykorzystania przez projekt wyżej)

I teraz zależy mi na tym, żeby jakiś tutek w całości pokazywał jak to spiąć razem w jednej solucji. Domyślam się, że między projektami Web
  • Odpowiedz
Nie polecam robienia w VS 2017 w tych dwóch technologiach. Miałem problemy, sciny zwiechy w podczas pracy z core, natomiast w przypadku samego angulara VS code daje więcej, po zainstalowaniu kilku extensionow.
  • Odpowiedz
@asunez: Robisz 2 osobne projekty, odpalasz niezależnie Angulara i Core. Nie polecam VS do frontu, jak już Code lub Webstorm. A jak bardzo chcesz wszystko razem, to najprościej generator-aspnetcore-spa.
  • Odpowiedz